Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.

God morgen alle sammen! Jeg håper dere alle har en fin dag.
I dag vil jeg dele en enkel og god oppskrift på ostekake med vanilje. Mange som har smakt på den har spurt om dette er en «baked» cheesecake og de fleste syns den smaker som en deilig vaniljeiskrem.
Jeg tror hemmeligheten ligger i at jeg steker den på lav temperatur i tre timer uten vannbad. Resultatet blir ingen sprekk på toppen, bare en deilig vaniljeostekake som minner meg om deilig vaniljeiskrem. Du får teste den selv og si hva du synes!
Ostekake med vanilje
Bunnen:
- 240 g malt kjeks, velg selv hvilken type (jeg brukte digestive kjeks)
- 2 ss sukker
- 85 g smeltet smør
Ostefyll:
- 900 g kremost naturell
- 285 g sukker
- 2 ss vanilje paste (kan kjøpes hos cacas)
- 4 egg
- 150 g rømme
Lag bunnen ved å blande kjeks med sukker og smeltet smør. Pensle selve formen med litt smeltet smør. Hell kjeksblandingen i formen (26 cm i diameter), press den ned og opp mot kantene med hjelp av en kopp eller en annen flat gjenstand. Sett bunnen kaldt 10 minutter i fryseren, og stek den så på 180 grader i 10 minutter. Avkjøles.
Fyllet: Ha sukker og kremost i en miksebolle, kremosten skal være romtemperert. Miks sukker og kremost godt sammen, men ikke for mye.
Tilsett ett egg om gangen, men ikke miks lenger enn at du ser at den blir borte i røren.
Tilsett vanilje-paste og rømme, og blant det lett med en slikkepott.
Hell blandingen over kjeksbunnen.
Sett det hele i en forvarmet ovn på 100 grader i tre timer.
Avkjøl helt og sett den så kaldt i åtte timer. Så er det bare å nyte et lite stykke og dele med andre rundt deg.
Jeg dekorerer toppen av hvert stykke med litt kremfløte og topper det så med en jordbærmalteser. Du kan selvfølgelig også bruke ekte jordbær.
Utrolig godt sammen med en deilig kopp kaffe. Håper dere ble fristet!
Ønsker dere en toppers dag videre.