Ostekake med pasjonsfrukt og kjeks med sjokolade

 

Foto og tekst: Manuela Kjeilen / passionforbaking.com/no

Kjære dere ♥

Denne sitron-pasjons-ostekaken lager du veldig raskt, og den trenger ingen steketid og smaker bare helt magisk.

Bunnen og kanten har jeg dekket med Jaffa-kjeks, som er så gode i seg selv, og passer godt sammen med denne sitron-pasjonsfrukt-ostekaken.

Den er helt nydelig å servere sammen med jordbær, eller eventuelt dryss over litt rå lakris, det er så godt.

OSTEKAKE MED SITRON OG PASJONSFRUKT

BUNNEN

  • Jaffa kjeks,ca. 250 gram, jeg bruker denne→ her

Sitron- og pasjonsblanding

  • 2,5 dl pasjonspuré, se tips lengre ned
  • 1 pakke sitrongele
  • 200-250 gram kremost naturell
  • 50 -100 gram melis, valgfri
  • 1 ts. vanilje ( jeg bruker vanilla bean paste) valgfri
  • 3 dl kremfløte

Pynt;

  • Ferske jordbær

SLIK LAGER DU BUNNEN

  • Til denne ostekaken trenger du en rund form, ca. 20 til 24 cm i diameter, dekk bunnen med bakepapir. Legg en kakering direkte på ett passende fat eller et bakebrett
  • Jeg bruker en ring som er justerbar, jeg bruker denne formen → her
  • Bunnen; Legg Jaffa-kjeks hele veien rundt på innsiden av kakeringen. Det fine med en justerbar form er at du kan justere den, med en vanlig form passer som ofte ikke den siste kjeksen. Legg kjeksene med sjokoladesiden vendt mot kakeringen)
  • Nederst i bunnen: Del en Jaffa-kjeks opp i 4 og legg delene nede i bunnen, ha gjerne litt ekstra kjeks i bunnen, det er bare magisk godt.

SLIK GJØR DU SITRON OG PASJONS BLANDING

  • Kok opp 2.5 dl pasjonspuré, ta kjelen av varmen og tilsett 1 pakke sitrongele. Avkjøl denne helt
  • Ha kremost i en bolle sammen med sukker og vanilje
  • Rør til du har en glatt, myk blanding
  • Ha i kremfløte og pisk videre til du har en luftig krem
  • Tilsett avkjølt geleblanding, dem må ikke være varm, men ha romtemperatur og ikke være stiv
  • Rør til du har en glatt blanding
  • Røren kan være ganske tyntflytende. Anbefaler at du setter bakebollen med røre i kjøleskapet i ca. 2-5 minutter til du ser at røren er stivere, bare for å være på sikre siden slik at blandingen ikke flyter ut av formen
  • Hell ostekakeblandingen i springformen som er dekket med kjeks
  • Sett kaken kjølig i ca. 3-4 timer
  • Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen
  • Kaken holder seg god i noen dager i kjøleskapet!
  • Nyt!

TIPS;

Du kan bruke fersk pasjonsfrukt, eller bruk fruktpure fra pasjonsfrukt. Jeg kjøper det hos Pals i Oslo, (de selger til privatpersoner også) ellers så bruker jeg pasjonsfruktterningen som egentlig er til smoothie, de er frosne, se bilde ↓

Om du ikke finner pasjonspure hvor du bor, kan du likevel lage denne kaken. Kok opp 2,5 dl vann istedenfor pasjonsfruktpure og rør ut sitrongeleen, avkjøl.

Når du pisker sammen kremost, ha i saften av ½ sitron + skall og 3-4 pasjonsfrukter. Og forsett videre slik det står beskrevet øverst.

 

STEG FOR STEG BILDE