Ostekake uten sukker

Ostekaker er alltid en vinner på kakebordet. Dette er en nydelig, sukkerfri variant som har en spennende bunn og en kremete, søt og syrlig ostekrem på toppen. Kaken skal ikke stekes.

ForfatterKristin JøtunFotoKim Holthe

KategoriVanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon

1 porsjon gir ca. 10 stk.

 1 ½ dl havregryn
 1 dl mandler
 7 store dadler uten stein (ca. 140 g)
 50 g smør
Fyll:
 3 dl bringebær kesam
 200 g kremost naturell
 4 ss Sukrin+
 1 ½ ts vaniljesukker
 150 g bringebær
 2 ss sukrinmelis
 1 lime, saften
 6 pl gelatin
 ¼ dl vann
Pynt:
 1 boks bringebær
 1 ts sukrinmelis

1

Ha havregryn, mandler og dadler i en kjøkkenmaskin. Kjør det til det samler seg.

2

Tilsett smeltet smør og bland det sammen.

3

Ha deigen i en springform, ca. 20 cm, med bakepapir i bunnen.

4

Rør sammen kesam, kremost, Sukrin og vaniljesukker.

5

Mos bringebær med en gaffel eller i en kjøkkenmaskin og bland inn melis. Tilsett bringebær og saften fra limen. Smak til med mer sukrinmelis om nødvendig.

6

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann, ca. 5 minutter. Klem ut vannet og rør dem ut i kokende vann og hell det i en tynn stråle i blandingen.

7

Hell blandingen over ostekakebunnen. Sett formen kjølig over natten.

8

Pynt kaken med friske bringebær og strø litt melis på toppen før servering.

ingredienser

 1 ½ dl havregryn
 1 dl mandler
 7 store dadler uten stein (ca. 140 g)
 50 g smør
Fyll:
 3 dl bringebær kesam
 200 g kremost naturell
 4 ss Sukrin+
 1 ½ ts vaniljesukker
 150 g bringebær
 2 ss sukrinmelis
 1 lime, saften
 6 pl gelatin
 ¼ dl vann
Pynt:
 1 boks bringebær
 1 ts sukrinmelis

Directions

1

Ha havregryn, mandler og dadler i en kjøkkenmaskin. Kjør det til det samler seg.

2

Tilsett smeltet smør og bland det sammen.

3

Ha deigen i en springform, ca. 20 cm, med bakepapir i bunnen.

4

Rør sammen kesam, kremost, Sukrin og vaniljesukker.

5

Mos bringebær med en gaffel eller i en kjøkkenmaskin og bland inn melis. Tilsett bringebær og saften fra limen. Smak til med mer sukrinmelis om nødvendig.

6

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann, ca. 5 minutter. Klem ut vannet og rør dem ut i kokende vann og hell det i en tynn stråle i blandingen.

7

Hell blandingen over ostekakebunnen. Sett formen kjølig over natten.

8

Pynt kaken med friske bringebær og strø litt melis på toppen før servering.

Ostekake uten sukker
503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 1192584


Varnish cache server