Pannekaker med marsipan og sjokolade

Foto: Erik Hannemann

Foto: Erik Hannemann

Disse pannekakene egner seg ikke spesielt godt som middagsmat. Noen vil sikkert hevde at de ikke passer som dessert heller.

Men, det gjør jeg. I alle fall når jeg er i det barnslige hjørnet.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Selv er jeg (som noen vet) ikke så glad i pannekaker som middagsmat. Jeg løser denne kulinariske knuten ved å lage en stor pannekakerøre. Så spiser alle seg middagsmette på pannekaker, mens jeg lager noe annet til meg selv (her er for øvrig 15 idéer til pannekakefyll). Resten av pannekakerøra blir dessert til meg, og de andre som orker enda litt til.

I sommer fikk jeg dilla på pannekaker med bananer og grand marnier. Og jeg liker også de morsomme og grove pannekakene her. Men, etter en kort og barnslig brainstorm kom jeg opp med følgende pannekakekonsept: marsipan, aprikossyltetøy og revet, mørk sjokolade.

For mye av det gode? Ja, det har jeg for vane (bare sjekk denne nådeløse desserten). Men når det sagt så ble dette en suksess for store og små.

Pannekakene steker du på vanlig måte. Så kjevler du ut marsipan og legger på pannekaka. Smør aprikossyltetøy på marsipanen (har du fått nok nå?) og dryss over revet sjokolade.

Nå er det ingen som sier at du skal spise hele pannekaka. Jeg rullet den opp og skar den opp i fire, fem biter og festet dem med en tannpirker (eller grillspyd av tre, for å være nøyaktig).

Kommentarer

Annonse:

Kaker