Hopp til hovedinnhold
Pavlova med brunost og jordbær

Pavlova med brunost og jordbær

Jeg klarte ikke la være… Denne måtte jeg bare teste ut. Fredag snakket vi om Snickerspavlovaen i lunsjen, og da spurte en av mine kolleger om jeg ikke kunne få til en pavlova med brunost… Dermed var idéen om denne ikke mulig å bli kvitt før jeg fikk forsøkt den.

Oppskrift av: Tove Holter

Ingredienser

5 stk

Eggehviter

250 g

sukker

20 g

Maizena

100 g

Revet brunost (Gudbrandsdalsost)

Jordbærkremen

5 ss

sukker

200 g

jordbær

20 g

melis

Jordbærsaus

200 g

jordbær

20 g

melis

Rød konditorfarge

Slik gjør du det:

Bunnen
Riv brunosten og sett den kaldt. Det er lettere å røre inn kald bruost enn varm.
Pisketiden i kjøkkenmaskinen er totalt 12 minutter.
Pisk eggehviter til de begynner å skumme. Tilsett litt og litt av sukker og vaniljesukker. Når det er to minutter igjen, har du i pisker du inn maizena og til slutt røres eddiken forsiktig inn for hånd.
Jeg brukte 150 g av marengsen til 100 g revet brunost. Rør forsiktig.
Lag en sirkel på et bakeark, slik at du vet hvor du skal fordele marengsen. Fordel et tynt lag med marengs inni sirkelen først. Ha deretter marengsen med brunosten på denne for så å ha resten av marengsen over. (Jeg hadde ikke det første tynne laget med marengs på bakepapiret først, slik at min nederste del av bunnen var marengsen med brunost. Dette gjorde det vanskelig å få bunnen av papiret. Det gikk, men jeg ble litt svett. Tenker derfor det kan være lurt å lage en tynn liten bunn under brunostmarengsen.)
Jeg sparte på litt av marengsen til å lage noen pikekyss til å ha oppå kaka. De hadde jeg på et bakepapirkledd stekebrett under brettet med pavlovaen, og de stod like lenge som den inni ovnen.
Ovnen varmes opp på 180 grader. Når kaken settes inn skrus varmen ned til 140 grader. Jeg stekte min nederst i ovnen. Kaken ble stekt i 1 time. Etter en time skrudde jeg av ovnen og satte ovnsdøren på gløtt. Pavlovaen stod i ovnen til den var avkjølt.
Denne kaken er myk inni, så den trenger ikke hjelp av kremen for å bli myk, og den kan derfor has på like før servering.
Jordbærkremen
Pisk kremfløte og sukker stivt. Lag puré av jordbær og melis med stavmikseren.
Rør forsiktig inn litt og litt av puréen med halvparten av kremen. Når alt er blandet rører du forsiktig inn resten av kremen. (Dette er litt mindre enn det du ser på bildet.)
Jordbærsausen
Lag puré av jordbær og melis med stavmikseren. Dette blir nok til å kunne servere i en liten mugge/skål ved siden av kaken. Tilsett rød konditorfarge om du ønsker en rødere saus.
Pyntes med jordbær, jordbærsaus, pikekyss og sitronmelisse.