Hopp til hovedinnhold
Pavlova med bringebærkrem

Pavlova med bringebærkrem

Denne oppskriften passer til en form som er ca. 24 centimeter i diameter.

Oppskrift av: Tove Holter

Ingredienser

4 stk

Eggehviter

200 g

sukker

Bringebærkrem:

50 g

sukker

1 bokser

Mascarpone (250 g)

Jordbær og blåbær etter ønske

Pyntes med sitronmelisse og annet godt etter eget ønske

Bringebærcurd:

1.5 dl

Bringebærsaft av 400 gram frosne bringebær

150 g

Hvitt sukker

40 g

Kaldt smør

Litt rød farge uten smak, kan sløyfes

Slik gjør du det:

Pavlova:Pisketiden i kjøkkenmaskinen er totalt 10 minutter.
Pisk eggehviter til de begynner å skumme. Tilsett litt og litt av sukker og vaniljesukker. Når det er to minutter igjen, har du inn maizena og til slutt røres eddiken forsiktig inn for hånd.
Sprøyt marengsen i en sirkel (ønsket størrelse) i flere omganger oppå hverandre. Lag gjerne en kant på toppen, da blir det plass til flere godsaker. Jeg brukte tipp 1M for å få mønsteret.
Ovnen varmes opp på 180 grader. Når kaken settes inn skrus varmen ned til 140 grader. Jeg stekte min nederst i ovnen. Kaken ble stekt i 1 time. Etter en time skrudde jeg av ovnen og satte ovnsdøren på gløtt. Pavlovaen stod i ovnen til ovnen var avkjølt.
Denne kaken er myk inni, så den trenger ikke hjelp av kremen for å bli myk, og kremen m.m. kan derfor has på like før servering.
Bringebærkrem:Pisk kremfløten stiv med sukker og vaniljesukker.
Før mascarponen blandes inn i kremen, bør den røres godt. Da er den ikke så hard. Bland litt og litt av mascarponen i kremen og rør godt. Til slutt røres bringebærene inn. Knus noen mens du rører, eller før du har dem i, og spar noen til toppen.
Bringebærcurd:Ta fram rørearmen…
Kok opp bringebærene og sil dem. Jeg fikk ca. 1,5 dl saft som jeg brukte.
Bringebærsaft, sukker (både brunt, hvitt og vanilje) ble kokt opp. Når sukkeret var smeltet skrudde jeg ned varmen og rørte godt inn en og en eggeplomme. Røres over svak-middels varme og til den tykner (5 – 6 minutter). DEN MÅ IKKE KOKE.
Når du er fornøyd med konsistensen, tar du kjelen til side og lar den avkjøle i ca. 15 minutter. Rør inn biter av smøret, litt og litt. Røres til smøret er smeltet inn i curden.
Settes kaldt til den skal brukes.