Pavlova uten egg

Pavlova uten egg

Pavlova er en klassiker på ethvert kakebord til fest. Det er egentlig mye egg i pavlova, men Sissel Brustad i MinMat har utviklet en variant av kaken som også eggallergikere kan spise.

Oppskrift av: Redaksjonen

Ingredienser

Kakebunn:

1 dl

vann

2.5 dl

sukker

Fyll:

0.5 pk

Ferdilaget vaniljekrem

1 ss

sukker

1 stk

Kurv med friske jordbær eller bringebær

1 stk

Kurv med friske blåbær

Slik gjør du det:

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i noen minutter.
Kok opp vann og sukker i ca 10 min.
Ta sukkerlaken til side, "vri" opp gelatinplatene fra det kalde vannet og tilsett dem i den varme sukkerlaken.
Tilsett vaniljesukker og pisk massen til den er lett, luftig og stiv med en kjøkkenmaskin, ca. 10-15 minutter.
Bruk en frokosttallerken, og tegn en sirkel på et bakepapir. Hell massen over i en sprøytepose, eller bruk slikkepott og fordel massen i sirkelen på bakepapiret. Dette er nok til 2 kaker, samt at du kan sprøyte ut noen pikekyss til å pynte kaken med.
Stekes på 90-100 grader i 40-45 minutter (skal ikke sprekke). Skru av ovnen og la marengsen ligge i ovnen til ovnen er avkjølt, og marengsbunnen sprø på utsiden.
Pisk fløte og sukker til krem.
Rør opp vaniljekremen i en egen bolle og bland/vend kremen og vaniljekremen sammen. Dette kan gjøres på forhånd.
Rett før servering legger du kremen på kaken, og fordeler bærene.
Oppskriften har vi fått fra Sissel Brustad, som står bak nettstedetMinMat.no