En syrlig og frisk moussekake. Denne gir farge til kakebordet!
1 porsjon gir ca. 10 kakestykker.
Forvarm ovnen til 160 °C. Dekk en langpanne, ca. 25x35 cm, med bakepapir.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis, 5–10 minutter. Sikt sammen mel og bakepulver og vend inn i røren.
Hell røren over i formen og stek nederst i ovnen i ca. 25 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl helt under et kjøkkenhåndkle.
Lag lemon curd ved å piske sammen sitronsaft, -skall, eggeplommer og sukker i en liten gryte over medium varme til blandingen tykner og blir til en luftig krem. Den må ikke koke. Trekk gryten av varmen og pisk inn kaldt smør i biter til godt blandet. Avkjøl helt før bruk.
Sil av laken fra de hermetiserte ferskenene og kok den ned med 2 ss sukker i en gryte til du har en tykk sirup.
Del sukkerbrødet i fire rektangler som passer i en brødform. Stikk hull i sukkerbrødet og dynk godt med sirupen.
Kle to brødformer med plastfilm. Legg en kakebunn i bunnen på hver av formene. Smør et lag lemon curd utover og la stå mens du lager limemoussen.
Lag limemousse: bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann, 5 minutter. Klem ut vannet og smelt med saft og skall fra lime på svak varme til oppløst. Avkjøl til romtemperatur. Pisk crème fraîche, yoghurt og sukker luftig. Spe inn gelatinen mens pisken går. Pisk kremfløten stiv i en annen bolle, ha i crème fraîche-blandingen og visp raskt til godt blandet.
Del 8 halve, hermetiserte fersken i biter og vend inn med bringebær. Fordel limemoussen i formen og topp med et lag kake.
Pakk i plast og sett kaken kaldt så moussen får satt seg, 2–3 timer.
Hvelv kakene ut på serveringsfat og fjern plasten. Pisk fløte til krem, del resten av ferskenen i tynne skiver, del lime i tynne skiver og pynt kaken som du ønsker. Avslutt med å dryppe over litt ekstra lemon curd.
ingredienser
Directions
Forvarm ovnen til 160 °C. Dekk en langpanne, ca. 25x35 cm, med bakepapir.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis, 5–10 minutter. Sikt sammen mel og bakepulver og vend inn i røren.
Hell røren over i formen og stek nederst i ovnen i ca. 25 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl helt under et kjøkkenhåndkle.
Lag lemon curd ved å piske sammen sitronsaft, -skall, eggeplommer og sukker i en liten gryte over medium varme til blandingen tykner og blir til en luftig krem. Den må ikke koke. Trekk gryten av varmen og pisk inn kaldt smør i biter til godt blandet. Avkjøl helt før bruk.
Sil av laken fra de hermetiserte ferskenene og kok den ned med 2 ss sukker i en gryte til du har en tykk sirup.
Del sukkerbrødet i fire rektangler som passer i en brødform. Stikk hull i sukkerbrødet og dynk godt med sirupen.
Kle to brødformer med plastfilm. Legg en kakebunn i bunnen på hver av formene. Smør et lag lemon curd utover og la stå mens du lager limemoussen.
Lag limemousse: bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann, 5 minutter. Klem ut vannet og smelt med saft og skall fra lime på svak varme til oppløst. Avkjøl til romtemperatur. Pisk crème fraîche, yoghurt og sukker luftig. Spe inn gelatinen mens pisken går. Pisk kremfløten stiv i en annen bolle, ha i crème fraîche-blandingen og visp raskt til godt blandet.
Del 8 halve, hermetiserte fersken i biter og vend inn med bringebær. Fordel limemoussen i formen og topp med et lag kake.
Pakk i plast og sett kaken kaldt så moussen får satt seg, 2–3 timer.
Hvelv kakene ut på serveringsfat og fjern plasten. Pisk fløte til krem, del resten av ferskenen i tynne skiver, del lime i tynne skiver og pynt kaken som du ønsker. Avslutt med å dryppe over litt ekstra lemon curd.