Peanøttkake

Alle bilder: Manuela Kjeilen / passionforbaking.com/no

Denne peanøttkakebunnen kan du toppe med pisket krem, sjokoladekrem, friske bær eller noe annet godt. Kombinasjonen av det søte fra marengsen sammen med salte peanøtter er bare magisk godt.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Liker du ikke peanøtter, kan du bruke malte mandler, hasselnøtter eller cashewnøtter.

Ingredienser

125 ml eggehvite, romtemperert (125 ml er ca 4 store eggehviter)
220 g melis
250 g peanøtter, salte

Slik gjør du

Tips før du begynner med marengsen:

Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester, og se til at det ikke kommer noe eggeplomme i bollen. Fett er marengsens verste fiende, og med fett tilstede, vil du ikke greie å piske opp marengsen. Gni gjerne litt sitron i bollen og på vispen før du tar dem i bruk.

Så til kaken:

Smør en 24 cm stor kakeform godt, og kle den med bakepapir i bunnen. Sett den til side så lenge.

Kjør peanøtter til smuler i en food processor. Du kan gjerne ha litt ujevn størrelse på smulene.

Bland peanøttsmulene sammen med halvparten av melisen, og sett det til side så lenge.

Pisk eggehvitene uten melis på lav hastighet i ca 30-60 sekunder.

Øk hastigheten til middels, og pisk videre uten melis til du får en marengs som er hvit som snø.

Tilsett den resterende halvparten av melisen til marengsen 1 spiseskje om gangen. Bland godt mellom hver gang, og ta din tid. Ikke visp på høy hastighet, ha det på middels hele tiden.

Pisk til du har en glatt, skinnende marengs.

Bland inn peanøttsmule- og melisblandingen i marengsen. Vend det kjapt, men forsiktig sammen med en slikkepott.

Hell blandingen i formen.

Stek midt i oven på 160 grader i 30 minutter.

Avkjøl kaken.

Pynt slik du ønsker det, med f.eks. pisket krem, sjokoladeglasur, karamellglasur etc.

 

Bilder steg for steg 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Annonse:

Kaker

Flettebrioche

Flettebrioche

Brioche er et typisk fransk brød som passer perfekt til de dagene du vil unne deg noe ekstra luksuriøst til frokost.