Pepperkakene gir skikkelig julesmak på den hjemmelagde isen og når du i tillegg topper med en raus porsjon karamellsaus, er det nok flere som får vann i munnen.
6 porsjoner
Splitt vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene.
Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen.
Knus pepperkaker litt grovt og bland det inn i ismassen.
Hell isen i en passende form og sett formen i fryseren. Rør i isen av og til under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller.
Ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok på middels varme.
Kok til sukkeret får en lys gyllen farge. Ikke rør mens sukkeret smelter og blir gyllent.
Ta kjelen av platen og rør inn smøret. Tilsett fløte under omrøring og sett kjelen tilbake på platen. Kok opp og rør til det tykner og du har fått en glatt og fin saus. Avkjøl.
Dryss gjerne litt knuste pepperkaker over isen ved servering og server deilig hjemmelaget karamellsaus ved siden av. Eller du kan helle litt over isen som pynt ved servering.
ingredienser
Directions
Splitt vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene.
Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen.
Knus pepperkaker litt grovt og bland det inn i ismassen.
Hell isen i en passende form og sett formen i fryseren. Rør i isen av og til under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller.
Ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok på middels varme.
Kok til sukkeret får en lys gyllen farge. Ikke rør mens sukkeret smelter og blir gyllent.
Ta kjelen av platen og rør inn smøret. Tilsett fløte under omrøring og sett kjelen tilbake på platen. Kok opp og rør til det tykner og du har fått en glatt og fin saus. Avkjøl.
Dryss gjerne litt knuste pepperkaker over isen ved servering og server deilig hjemmelaget karamellsaus ved siden av. Eller du kan helle litt over isen som pynt ved servering.