Pepperkakeis med karamell

Pepperkakene gir skikkelig julesmak på den hjemmelagde isen og når du i tillegg topper med en raus porsjon karamellsaus, er det nok flere som får vann i munnen.

ForfatterAnita BakkerFotoSvein Brimi

Kategori, VanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon
Forb. tid30 minutterTotal tid30 minutter

6 porsjoner

 1 vaniljestang
 8 eggeplommer
 150 g sukker
 5 dl fløte
 150 g pepperkaker
KARAMELLSAUS:
 1 dl vann
 450 g sukker
 3 dl fløte
 150 g smør i terninger

1

Splitt vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene.
Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen.

2

Knus pepperkaker litt grovt og bland det inn i ismassen.

3

Hell isen i en passende form og sett formen i fryseren. Rør i isen av og til under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller.

KARAMELLSAUS:
4

Ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok på middels varme.
Kok til sukkeret får en lys gyllen farge. Ikke rør mens sukkeret smelter og blir gyllent.

5

Ta kjelen av platen og rør inn smøret. Tilsett fløte under omrøring og sett kjelen tilbake på platen. Kok opp og rør til det tykner og du har fått en glatt og fin saus. Avkjøl.

SERVERING:
6

Dryss gjerne litt knuste pepperkaker over isen ved servering og server deilig hjemmelaget karamellsaus ved siden av. Eller du kan helle litt over isen som pynt ved servering.

ingredienser

 1 vaniljestang
 8 eggeplommer
 150 g sukker
 5 dl fløte
 150 g pepperkaker
KARAMELLSAUS:
 1 dl vann
 450 g sukker
 3 dl fløte
 150 g smør i terninger

Directions

1

Splitt vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene.
Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen.

2

Knus pepperkaker litt grovt og bland det inn i ismassen.

3

Hell isen i en passende form og sett formen i fryseren. Rør i isen av og til under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller.

KARAMELLSAUS:
4

Ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok på middels varme.
Kok til sukkeret får en lys gyllen farge. Ikke rør mens sukkeret smelter og blir gyllent.

5

Ta kjelen av platen og rør inn smøret. Tilsett fløte under omrøring og sett kjelen tilbake på platen. Kok opp og rør til det tykner og du har fått en glatt og fin saus. Avkjøl.

SERVERING:
6

Dryss gjerne litt knuste pepperkaker over isen ved servering og server deilig hjemmelaget karamellsaus ved siden av. Eller du kan helle litt over isen som pynt ved servering.

Pepperkakeis med karamell