Her er en stor og god oppskrift på pepperkaker. Inviter venner på baking, her er nok deig til å la flere slippe fantasien løs når det gjelder form og farge!
1 porsjon gir ca. 60 pepperkaker.
Lyst å prøve noe nytt med pepperkakedeigen? Sjekk ut denne videoen fra So yummy!
Visp egg og sukker til eggedosis.
Smelt sirup og smør i en litt stor kjele. Avkjøl blandingen litt.
Bland alt det tørre. Bland alt i kjelen slik at deigen blir ferdig der. Deigen blir lettest å kjevle hvis du lar den hvile kjølig til neste dag.
Del deigen i mindre biter og kjevle en og en ut på et lett melet bord til passe tykkelse. Trykk ut ulike pepperkakefigurer. Legg over på stekeplate dekket med bakepapir.
Stek midt i ovnen på 200 grader i 10–12 minutter. Avkjøl på flat rist.
Lag glasuren, pass på at den ikke er for tynn. Tilsett ev. litt vann eller sitronsaft i tillegg til eggehviten om det trengs. Ha eventuelt konditorfarge i noe av glasuren dersom du ønsker farge på glasuren.
Fyll melisglasuren i en plastpose og klipp 1–2 mm av spissen til et hull. Dekorer som dere selv ønsker.
ingredienser
Directions
Visp egg og sukker til eggedosis.
Smelt sirup og smør i en litt stor kjele. Avkjøl blandingen litt.
Bland alt det tørre. Bland alt i kjelen slik at deigen blir ferdig der. Deigen blir lettest å kjevle hvis du lar den hvile kjølig til neste dag.
Del deigen i mindre biter og kjevle en og en ut på et lett melet bord til passe tykkelse. Trykk ut ulike pepperkakefigurer. Legg over på stekeplate dekket med bakepapir.
Stek midt i ovnen på 200 grader i 10–12 minutter. Avkjøl på flat rist.
Lag glasuren, pass på at den ikke er for tynn. Tilsett ev. litt vann eller sitronsaft i tillegg til eggehviten om det trengs. Ha eventuelt konditorfarge i noe av glasuren dersom du ønsker farge på glasuren.
Fyll melisglasuren i en plastpose og klipp 1–2 mm av spissen til et hull. Dekorer som dere selv ønsker.