Pepperkaker

Her er en stor og god oppskrift på pepperkaker. Inviter venner på baking, her er nok deig til å la flere slippe fantasien løs når det gjelder form og farge!

ForfatterKristin JøtunFotoKim Holthe

Kategori, VanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon

1 porsjon gir ca. 60 pepperkaker.

Lyst å prøve noe nytt med pepperkakedeigen? Sjekk ut denne videoen fra So yummy!

 

 2 egg
 2 ½ dl sukker
 250 g lys sirup
 125 g meierismør
 ½ ts pepper
 ½ ts ingefær
 ½ ts kanel
 ½ ts nellik
 ½ ts hornsalt
 1 l hvetemel
Melsiglasur:
 5 dl melis
 1 eggehvite
 ev. konditorfarge

1

Visp egg og sukker til eggedosis.

2

Smelt sirup og smør i en litt stor kjele. Avkjøl blandingen litt.

3

Bland alt det tørre. Bland alt i kjelen slik at deigen blir ferdig der. Deigen blir lettest å kjevle hvis du lar den hvile kjølig til neste dag.

4

Del deigen i mindre biter og kjevle en og en ut på et lett melet bord til passe tykkelse. Trykk ut ulike pepperkake­figurer. Legg over på stekeplate dekket med bakepapir.

5

Stek midt i ovnen på 200 grader i 10–12 minutter. Avkjøl på flat rist.

6

Lag glasuren, pass på at den ikke er for tynn. Tilsett ev. litt vann eller sitronsaft i tillegg til egge­hviten om det trengs. Ha eventuelt konditorfarge i noe av glasuren dersom du ønsker farge på glasuren.

7

Fyll melisglasuren i en plastpose og klipp 1–2 mm av spissen til et hull. Dekorer som dere selv ønsker.

ingredienser

 2 egg
 2 ½ dl sukker
 250 g lys sirup
 125 g meierismør
 ½ ts pepper
 ½ ts ingefær
 ½ ts kanel
 ½ ts nellik
 ½ ts hornsalt
 1 l hvetemel
Melsiglasur:
 5 dl melis
 1 eggehvite
 ev. konditorfarge

Directions

1

Visp egg og sukker til eggedosis.

2

Smelt sirup og smør i en litt stor kjele. Avkjøl blandingen litt.

3

Bland alt det tørre. Bland alt i kjelen slik at deigen blir ferdig der. Deigen blir lettest å kjevle hvis du lar den hvile kjølig til neste dag.

4

Del deigen i mindre biter og kjevle en og en ut på et lett melet bord til passe tykkelse. Trykk ut ulike pepperkake­figurer. Legg over på stekeplate dekket med bakepapir.

5

Stek midt i ovnen på 200 grader i 10–12 minutter. Avkjøl på flat rist.

6

Lag glasuren, pass på at den ikke er for tynn. Tilsett ev. litt vann eller sitronsaft i tillegg til egge­hviten om det trengs. Ha eventuelt konditorfarge i noe av glasuren dersom du ønsker farge på glasuren.

7

Fyll melisglasuren i en plastpose og klipp 1–2 mm av spissen til et hull. Dekorer som dere selv ønsker.

Pepperkaker