Hei, skjønne lesere ♥
Her får dere oppskriften på en deilig ricottakake med sitron. Den er så frisk og myk, og blir bare enda mer perfekt jo lengre den står.
Se her og la deg bli fristet!
Ricottakake med sitron
250 g usaltet smør, romtemperert
280 g sukker
6 egg
360 g hvetemel
250 g ricotta
1 ts vanilla bean paste, valgfri
Skall og saft av 2 sitroner
½ ts havsalt
Sitronsirup
100 g sukker
100 ml vann
Skall av 1 sitron
Fremgangsmåte kake
Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett vanilje og pisk det godt sammen.
Bland i eggene, ett av gangen. Rør sammen ricotta med raspet sitronskall og sitronsaft.
Sikt i hvetemel og salt. Tilsett hvetemel og ricottablanding vekselvis i blandingen av egg og sukker.
Vend det hele sammen med en slikkepott.
Smør en springform (20 cm) med litt mykt smør, dekk bunn og kant med bakepapir og hell i røren.
Stek kaken i en forvarmet ovn på 165 grader i ca. 40-50 minutter.
Avkjøl kaken opp og ned på et bakepapir som er strødd med litt sukker.
Fremgangsmåte sitronsirup
Hell sukker og vann i en kasserolle, og la blandingen småkoke til sukkeret er oppløst.
Hell revet sitronskall i, og la blandingen småkoke i 5 minutter.
Pensle hele overflaten av kaken med sitronsirup og sikt over melis.
Kaken kan oppbevares i en boks med lokk i kjøleskapet i fem dager.
Server med ferske bringebær til.
Ønsker dere alle en fantastisk dag videre! Klem, Manuela.