Rosekake med sjokolade og bringebær

Dette innlegget er skrevet av Elin Larsen fra elinlarsen.net

Foto: Elin Larsen/elinlarsen.net
Foto: Elin Larsen/elinlarsen.net
Foto: Elin Larsen/elinlarsen.net
Foto: Elin Larsen/elinlarsen.net

Her har du årets vakreste og beste kake: Rosekake med deilig sjokolade og bringebær. Denne ultimate sommerkaken passer ypperlig i alle slags festlige lag og bidrar til et dekorativt og lekkert kakebord.

I fjor spurte ei venninne om jeg kunne bake en kake til datterens konfirmasjon i år. Jeg takket ja, og i for to dager siden var det tid for en aldri så liten generalprøve.

I utgangspunktet var jeg på gyngende grunn, fordi bestillingen gjaldt laktosefrie produkter og speltmel, med unntak av sjokoladen. Jeg har aldri bakt en festkake med slike ingredienser og var derfor spent på resultatet. Baking kan sammenlignes med en kjemifabrikk (der alt kan skje), så sommerfugler i magen og litt skepsis var selvsagt på plass. I alt krevde kaken noen timer arbeid, presisjon og venting (avkjøling).

Konfirmanten, mor og søster kom alle på prøvesmaking. Jeg leverer ikke en kake som smaker dårlig uansett hvor flott den ser ut, så jeg var veldig spent på resultatet. Til stor glede så var de over seg av begeistring, og jeg ble også svært fornøyd. Den kommende konfirmanten fikk med seg prøvebaksten hjem, så jeg rakk dessverre ikke å forevige hvordan kaken så ut innvendig.

Kaken består av tre sjokoladekakebunner, som ble aldeles nydelig. Kakebunnene ble lagt lagvis med sjokoladeglasur. Smørkremen hadde garantert blitt et tungt innslag hvis ikke syrlig bringebærcoulis hadde blitt tilsatt for å komplementere smakene.

Tips: Dette er en typisk jentekake og bringebærcoulis kan erstattes med appelsin- eller sitronsaft. Da forblir smørkremen hvit, og det er da fritt fram å velge konditorfarge. Rosene kan erstattes med annet mønster.