Rosettbakkels

Disse er nesten like vakre som et smykke! Til denne oppskriften trenger du et rosettbakkelsjern.

ForfatterKristin JøtunFotoKim Holthe

Kategori,

Mengde1 Porsjon

1 porsjon gir ca. 40 stk.

 100 g hvetemel
 1 egg
 1 ½ dl helmelk
 1 ts smør, smeltet og avkjølt
 1 ss sukker
 500 g smult, til koking

1

Bland sammen hvetemel, egg, melk, smeltet, avkjølt smør og sukker, og la røren svelle i ca. 20 minutter.

2

Varm smulten. Dypp jernet i det varme fettet først og deretter i røren. Pass på så røren ikke kommer over kanten på jernet. Hold jernet i smulten til kakene er gylne. Løs kakene forsiktig
fra jernet med en gaffel.

3

La kakene renne av seg på et fettsugende papir, for eksempel fra en kjøkkenrull.

ingredienser

 100 g hvetemel
 1 egg
 1 ½ dl helmelk
 1 ts smør, smeltet og avkjølt
 1 ss sukker
 500 g smult, til koking

Directions

1

Bland sammen hvetemel, egg, melk, smeltet, avkjølt smør og sukker, og la røren svelle i ca. 20 minutter.

2

Varm smulten. Dypp jernet i det varme fettet først og deretter i røren. Pass på så røren ikke kommer over kanten på jernet. Hold jernet i smulten til kakene er gylne. Løs kakene forsiktig
fra jernet med en gaffel.

3

La kakene renne av seg på et fettsugende papir, for eksempel fra en kjøkkenrull.

Rosettbakkels
503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 1581372


Varnish cache server