Rullekake med hvit sjokolade og jordbær

Rullekake med hvit sjokolade og jordbær

Rullekake pleide mamma å lage med jordbærfyll. Vi toppet denne med krem når vi forsynte oss, og det pleide som regel ikke å holde med ett kakestykke. Det gjorde det heller ikke med denne...

Oppskrift av: Tove Holter

Ingredienser

3 stk

egg

100 g

sukker

100 g

mel

0.5 ts

bakepulver

2 stk

Eggehviter

Sjokoladekremen

1 dl

fløte

Kremen

3 dl

fløte

1 ss

sukker

Jordbær

0.5 stk

kurv jordbær

Slik gjør du det:

Bunnen
Jeg pisket 3 egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis.Deretter rørte jeg inn siktet mel og bakepulver. Til slutt røres den stivpiskede eggehviten forsiktig i kakerøren. Den ferdige røren ble smurt godt utover i en bakepapirkledd langpanne, og kaken ble stekt på 210 grader i 8 minutter. Kaken hvelves over på et bakepapir når den er ferdigstekt. Jeg dekket den til med bakepapir og et kjøkkenhåndkle.
Sjokoladekremen
Jeg smeltet den hvite sjokoladen over vannbad og kokte opp fløten. Fløten ble så rørt inn i den smeltede sjokoladen. Til slutt rørte jeg inn to eggeplommer, en av gangen. Dette ble så satt i kjøleskapet.
Kremen i kaken er vanlig kremfløte som jeg stivpisket med sukkeret.
Somfyll brukte jeg også 1/2 kurv med jordbær i små biter.
Nåralt var ferdig avkjølt, smurte jeg sjokoladekremen over bunnen. Deretter smurte jeg den stivpiskede kremfløten på, til slutt hadde jeg jordbærene på. Jeg brukte 2/3 av sjokoladekremen og 3/4 av kremfløten inni kaken. Resten blandet jeg, og serverte ved siden av til den som måtte ønske litt mer krem.
Rull kaken sammen fra kortsiden eller langsiden om du ønsker. Denne er rullet sammen fra langsiden.
Serveres med mere jordbær om du vil.