Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Hei alle sammen, håper dere alle har det bra. Dagens fristelse er en enkel rullekake med krem og bringebær. Enkelt å lage, og så godt!
Du trenger:
8 store egg (separert)
120 g sukker
2 ts. vaniljeekstrakt
55 g mel
2 ss maisenna
2 ts bakepulver
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader, jeg bruker en form som er 20 x 30 cm. Legger bakepapir på formen og sett den til side så lenge. Separerer eggehvite fra eggeplommene, setter eggehviten til side så lenge.
Ha sukker og vaniljeekstrakten i bollen med eggeplommene og rør det godt sammen i cirka 30 sekunder.
Tilsett mel, maisenna og bakepulveret som du skal ha siktet minst 3 ganger.
Rør det godt sammen.
Pisk eggehviten stiv i en mikserbolle, cirka 3 minutter.
Bland det forsiktig inn i eggeplommerøren.
Rør det godt sammen.
Hell røren i en langpanne.
Sett den i ovnen på 180 grader i cirka 20 minutter.
Legg et rent kjøkkenhåndkle på arbeidsbenken og strø over litt melis. Snu ut rullekaken.
Rull den så forsiktig opp.
La den så avkjøles slik i minst 30 minutter.
Rull den ut av kjøkkenhåndkleet igjen.
Bre over pisket kremfløte (pisk fløten sammen med 1,5 dl sukker )
- 4 dl kremfløte
- 1, 5 dl sukker
- 100 g ferske bringebær
Legg så ferske bringebær oppå kremen.
Rull den forsiktig sammen. Bre resten av kremen på toppen og avslutt med ferske bær.
Så er det bare å nyte den…
Supergodt sammen med en deilig kopp kaffe.
Håper dere ble fristet. Varme klemmer fra meg til deg.