Rullekake med pasjonskrem og jordbær

Tekst og bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com/no

Denne rullekaken er fylt med en fantastisk pasjonskrem, som er så frisk i smaken, helt nydelig!

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Pasjonsfrukt går veldig godt sammen med jordbær, og er du glad i lakris, så blir kaken helt magisk om du strør litt rå lakris over kremen og jordbærene.

 

Rullekake – ingredienser
4 stk egg, store
150 g sukker
1 ss olje, nøytral
2 ss kulturmelk
1 ts vaniljeekstrakt
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 ts salt

Pasjonskrem – ingredienser
5 dl kremfløte
250 g mascarpone (eller annen nøytral kremost)
1,5 dl melis
1 ts vaniljesukker
1,5 dl pasjonsfruktpuré (1,5 dl tilsvarer 4-6 pasjonsfrukter)

Jordbær og lakris
jordbær
lakrispulver (kan utelates)

 

Slik gjør du det – Rullekake

Sett ovnen på 180°C.

Legg bakepapir i en lite langpanne på ca 25×30 cm.

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis; dette tar ca 8 minutter.

Når den er klar, ha mikseren på lav hastighet og tilsett olje, kulturmelk og vaniljeekstrakt, og miks videre i 30 sekunder.

Sikt mel, bakepulver og salt, og vend det forsiktig inn i eggedosisen.

Stryk ut i langpannen, og pass på å få jevn tykkelse.

Stek midt i ovnen på 180 °C i ca 12-15 minutter.

Gjør klar et bakepapir eller et kjøkkenhåndkle, som du strør godt med sukker. Strø sukker jevnt over hele håndkleet/bakepapiret. Dette for at bunnen ikke skal sette seg fast. I tillegg smaker det godt.

Når kaken er ferdig, velter du den over det sukrede kjøkkenhåndkleet/bakepapiret.

Fjern håndkleet/papiret fra bunnen, og rull kaken sammen mens den er varm, fra kortsiden så stramt som mulig. La den så ligge rullet sammen i minst 10 minutter. Dette forhindrer at kaken sprekker når du senere skal rulle den sammen igjen.

Slik gjør du det – Pasjonskrem

I en stor bolle, pisk kald kremfløte, kald mascarpone, melis og vanilje sammen til en luftig krem.

Tilsett kald pasjonsfruktpuré, og vend om med en slikkepott til kremen er glatt.

Pasjonskremen er nå er klar til bruk.

Sette sammen kaken

Rull ut den avkjølte rullekaken, og stryk pasjonfruktkrem utover. Legg skiver med jordbær oppe på.

Om du vil bruke lakrispulver, drysser du det over nå.

Rull kaken sammen fra kortsiden, og legg den over på et fat.

Stryk på resten av pasjonsfruktkremen utenpå kaken, og pynt med ferske jordbær.

 

Bilder steg for steg

 

 

 

Kommentarer

Annonse:

Kaker