Bilder og tekst: Manuela Kjeilen / passionforbaking.com/no
Vil du lage en rask, enkel kake som har helt nydelig smak, lag da denne rullekaken. Hele kaken lager du på under 30 minutter.
Denne rullekaken er fylt med pisket kremfløte, en fløyelsmyk sitronkrem som du lager under på 15 minutter, den er videre fylt med hakket mørk sjokolade, jordbær og bringebær.
Den er så rullet opp, dekket med pisket kremfløte og dekorert på toppen med enda mer ferske bær. Kaken, med smakskombinasjonen av sitronkrem, kremfløte, selve kakebunnen, frukt og hakket sjokolade – kan definitivt kalles for en festkake.
Rullekake med sitronkrem, bær og sjokolade
RULLEKAKE (langpanne som er ca. 25 x 30 cm )
- 4 STORE EGG
- 150 GRAM SUKKER
- 1 SS. MATOLJE
- 2 SS KULTURMELK ELLER KEFIR
- 1 ts VANILJEEKSTRAKT, VALGFRI
- 150 GRAM HVETEMEL
- 1 TS BAKEPULVER
- ½ TS. SALT
FYLL;
- 2,5 dl kremfløte + 2 ss. sukker
- 1-2 dl fløyelsmyk sitronkrem, som du finner oppskriften på →her
- 250 gram jordbær/bringebær
- 50 gram hakket sjokolade
TOPPING;
- 2,5 dl kremfløte + 2 ss. sukker
- 150 gram jordbær/bringebær/blåbær
- 50 gram hakket sjokolade
SLIK GJØR DU;
- Sett ovnen på 180 °C.
- Legg bakepapir i en lite langpanne på ca. 25×30 cm.
- Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, dette tar ca.8 minutter.
- Når den er klar, ha mikseren på lavt hastighet og tilsett matolje, kulturmelk, og vaniljeekstrakt miks videre i 30 sekunder.
- Sikt mel, bakepulver og salt og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
- Stryk ut i en lite langpanne kled med bakepapir, pass på å få jevn tykkelse.
- Stek midt i oven på 180 °C i ca. 12–15 minutter.
- Gjør klar et bakepapir som du strør godt med sukker.
- Strø sukker jevnt over hele papiret, dette er for at bunnen ikke skal sette seg fast.
- Når kaken er ferdig, velter du den over den sukrede bakepapiret.
- Fjern papiret fra bunnen, avkjøl bunnen helt for du smører på kremen.
- Pisk kremfløte sammen med sukker til det er luftig.
- Bre pisket kremfløte utover hele kaken.
- Ha 1-2 dl med fløyelsmyk sitronkrem som du finner oppskrift på →her oppe på kremfløte
- Fordel jordbær, bringebær og hakket sjokolade oppe på sitronkremen.
- Rull kaken sammen, Ta tak i bakepapiret på langsiden og bare løft det opp og rull sammen.
- Sett kaken kald 30 minutter (valgfritt)
- Pisk kremfløte sammen med sukker til det er luftig.
- Dra bort papiret og dekk hele kaken med pisket kremfløte
- Pynt toppen med mer jordbær, bringebær, blåbær og hakket sjokolade.
- Server og nyt, det er så godt.
Ønsker dere alle en fantastisk dag videre.
Klem fra Manuela xo
STEG FOR STEG BILDE ↓