Saftig mandelpai

Saftig mandelpai

Mandelkaken er virkelig en drøm av en kake, myk og saftig som den er.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

6.5 dl

hvetemel

225 g

smør

1.5 dl

melis

Fyll:

4 dl

sukker

4 stk

egg

Slik gjør du det:

Smuld­re mel og mykt smør i en kjøk­ken­ma­skin. Til­sett me­lis og visp inn eggeplommene til en fin deig.
Trykk dei­gen ut i en pai­form og stek nederst i ov­nen ved 150° i ca. 15 min.
Rør smør og suk­ker hvitt.
Til­sett mal­te mand­ler, og visp inn ett og ett egg til en jevn røre.
For­del rø­ren over pai­bun­nen og stek vi­de­re i ca. 40–50 min.
Ser­ve­res lun med pis­ket krem.
Oppskriften gir ca. 10-12 biter.