Saftig sitronkake med sitronkrem og marengs

Bilder og tekst: Manuela Kjeilen / passionforbaking.com/no

En saftig sitronkake toppet med en fløyelsmyk sitronkrem og fluff. Perfekt sommerdessert og nydelig å servere til 17. mai. 🇳🇴
Liker du det mindre søtt, bytt ut fluff med pisket kremfløte eller server sammen med vaniljeiskrem og ferske jordbær.

Marengsen får kaken til å se ekstra festlig og delikat ut, men det er like fint og godt å servere med pisket krem. Denne kaken er en drøm av en kake for alle dere som elsker sitronsmak.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Saftig sitronkake med sitronkrem og marengs

  • Sitronkake hent oppskrift →her.

Topping/pynt

  • Sitronkrem hent oppskrift →her.
  • Fluff hent oppskrift her, eller bruk 3 dl kremfløte
  • Ferske jordbær

Slik gjør du;

  • Lag sitronkake
  • Avkjøl kaken helt.
  • Mens kaken stekes, lag sitronkrem
  • Bre et godt lag med sitronkrem oppå sitronkaken, dess mer dess bedre, den sitronkremen er bare helt nydelig!
  • Sett kaken kaldt mens du lager ½ porsjon med fluff
  • Ta kaken fram, bre på fluff, bruk en gassbrenner for å evt. brenne toppen litt
  • Vill du ha det mindre søtt, bruk pisket kremfløte istedenfor fluff.
  • Pynt toppen evt. med ferske jordbær.
  • Server og nyt.

Klem fra meg.

 

 

Kommentarer

Annonse:

Kaker