Bilder og tekst: Manuela Kjeilen / passionforbaking.com/no
En saftig sitronkake toppet med en fløyelsmyk sitronkrem og fluff. Perfekt sommerdessert og nydelig å servere til 17. mai. 🇳🇴
Liker du det mindre søtt, bytt ut fluff med pisket kremfløte eller server sammen med vaniljeiskrem og ferske jordbær.
Marengsen får kaken til å se ekstra festlig og delikat ut, men det er like fint og godt å servere med pisket krem. Denne kaken er en drøm av en kake for alle dere som elsker sitronsmak.
Saftig sitronkake med sitronkrem og marengs
- Sitronkake hent oppskrift →her.
Topping/pynt
Slik gjør du;
- Lag sitronkake
- Avkjøl kaken helt.
- Mens kaken stekes, lag sitronkrem
- Bre et godt lag med sitronkrem oppå sitronkaken, dess mer dess bedre, den sitronkremen er bare helt nydelig!
- Sett kaken kaldt mens du lager ½ porsjon med fluff
- Ta kaken fram, bre på fluff, bruk en gassbrenner for å evt. brenne toppen litt
- Vill du ha det mindre søtt, bruk pisket kremfløte istedenfor fluff.
- Pynt toppen evt. med ferske jordbær.
- Server og nyt.
Klem fra meg.