Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Hei alle sammen.
Dagens fristelse er cupcakes fylt med deilig sitron, toppet med vanilla bean frosting og rosa sukker.
Enkelt å lage og så godt.
Sitroncupcake med rosa sukker (24 stk)
230 g usaltet smør
5 dl sukker
2 ts vaniljepaste
5 store egg (separert)
350 g mel
2 ss maizena
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
125 ml rømme
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 180 grader.
Sett 24 cupcakeformer i to muffinsbrett.
Pisk smør og sukker helt fluffy i 8 minutter.
Tilsett så alle eggeplommene på en gang og miks det videre i cirka 3 minutter.
Sikt mel, maizena, salt og bakepulver 3 ganger.
Tilsett det i mikseren sammen med rømme.
Pisk eggehviten stiv, og bland det i røren.
Fyll 3/4 del av hver cupcakeform med røren. Jeg bruker en iskremskje til dette.
Sett det hele i ovnen på 180 grader i cirka 25 minutter.
Avkjøl helt, før du fyller og pynter dem.
Jeg fyller disse cupcakes med deilig sitronmasse.
Topp dem så med Vanilla Bean Frosting.
Vanilla Bean Frosting
7 eggehviter
Ha alle ingredienser i en stor bolle.
Kok opp vann i en kjele. Sett bollen over det kokende vannet.
Visp for hånd i ca. 4 minutter eller til sukkeret er oppløst.
Hell røren i en mikserbolle og miks i ca. 4 minutter på laveste hastighet.
Øk hastigheten og miks i ytterligere 3 minutter til bollen ikke lenger føles varm.
Ønsker du fin pastellfarge, kan du tilsette en dråpe eller to med konditorfarge og mikse videre i ca. 1 minutt.
Rosa sukker lager du enkelt ved å blande en liten dråpe rosa pastafarge i en pose sammen med sukker, rist posen og så har du rosa sukker.
Det går fint å bruke andre farger om du foretrekker det.
Dekorer disse cupcakene med 3 enkle swirl med vanilla bean frosting, og rull dem i rosa sukker.
Bakt med kjærlighet, kan vel ikke bli bedre.
Ønsker dere alle en riktig fin dag videre.
Varme klemmer fra meg til deg.