Sitronkake med marengs

3 ekstra grep gjør den klassiske sitronkaken ekstra frisk, saftig og deilig og det er alltid spennende med en ny vri!

ForfatterAnita BakkerFotoSvein Brimi

Kategori

Mengde1 Porsjon

Rund kakeform 22 cm i diameter

https://youtu.be/S_kNWRf73ow

 

 200 g smør
 200 g sukker
 3 egg
 200 g hvetemel
 2 ts bakepulver
 2 sitroner
 1 dl sitronsaft
SITRONKREM:
 4 eggeplommer
 150 g sukker
 1 dl presset sitronsaft
 2 sitroner, revet skall
 100 g smør
MARENGS:
 4 eggehviter
 3 dl sukker

SITRONKREM:
1

Ha eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en bolle.
Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vannbad under stadig visping helt til kremen blir tykk.

Ta kjelen av platen og rør inn romtemperert smør. Hell sitronkremen i en skål og la den tykne i kjøleskapet over natten.

KAKEBUNN:
2

Pisk luftig smørkrem av smør og sukker. Skill eggene og pisk eggeplommene inn i smørkremen. Tilsett revet sitronskall fra begge sitronene.

Sikt i det tørre og bland godt. Bland inn sitronsaft. Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 45 minutter.

Avkjøl helt. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langs kanten av formen med
en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

MARENGSLOKK:
3

Pisk eggehviter og sukker til tykk og blank marengs i en bolle over vannbad i 5 minutter.
Ta bollen vekk fra varmen og pisk videre i 5 minutter til blank og fin marengs.

MONTERING:
4

Smør sitronkremen over kaken og bre marengsen i et tykt lag over til slutt.
Grill marengsen lett med en gassbrenner. Har du ikke gassbrenner, kan du sette kaken under grillen i 1–2 minutter – men følg med
så ikke marengsen blir brent.

ingredienser

 200 g smør
 200 g sukker
 3 egg
 200 g hvetemel
 2 ts bakepulver
 2 sitroner
 1 dl sitronsaft
SITRONKREM:
 4 eggeplommer
 150 g sukker
 1 dl presset sitronsaft
 2 sitroner, revet skall
 100 g smør
MARENGS:
 4 eggehviter
 3 dl sukker

Directions

SITRONKREM:
1

Ha eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en bolle.
Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vannbad under stadig visping helt til kremen blir tykk.

Ta kjelen av platen og rør inn romtemperert smør. Hell sitronkremen i en skål og la den tykne i kjøleskapet over natten.

KAKEBUNN:
2

Pisk luftig smørkrem av smør og sukker. Skill eggene og pisk eggeplommene inn i smørkremen. Tilsett revet sitronskall fra begge sitronene.

Sikt i det tørre og bland godt. Bland inn sitronsaft. Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 45 minutter.

Avkjøl helt. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langs kanten av formen med
en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

MARENGSLOKK:
3

Pisk eggehviter og sukker til tykk og blank marengs i en bolle over vannbad i 5 minutter.
Ta bollen vekk fra varmen og pisk videre i 5 minutter til blank og fin marengs.

MONTERING:
4

Smør sitronkremen over kaken og bre marengsen i et tykt lag over til slutt.
Grill marengsen lett med en gassbrenner. Har du ikke gassbrenner, kan du sette kaken under grillen i 1–2 minutter – men følg med
så ikke marengsen blir brent.

Sitronkake med marengs