Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.

Hei alle sammen!
Håper dere har det bra.
Idag deler jeg med dere en oppskrift på lemon meringue pie. Den er min favoritt!
Denne terten (eller paien om du vil) er fylt med lemon curd og toppet med cloud frosting.
Cloud Frosting brennes litt på toppen slik at paien får den klassiske «lemon meringue pie-looken”.

Paibunner
- 100 gram lyst brunt sukker
- 170 gram usaltet smør
- 2 ss lønnesirup eller honning
- 190 gram hvetemel
- 50 gram fullkornshvetemel
- 1/4 ts salt
- 1 ts vaniljesukker
Lemon curd
- 250 gram sukker
- 125 ml ferskpresset sitronsaft
- 7 stk eggeplommer
- 115 gram usaltet smør
Marengslokk/cloud frosting
- 3 stk eggehviter
- 1/2 ts sitronsaft
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 340 gram sukker
- 65 ml iskaldt vann
Ha lyst brunt sukker, smør og lønnesirup i en mikserbolle og miks det fluffy. Sikt sammen mel, fullkornshvetemel, salt og vaniljesukker.

Ha det så i mikserbollen i 3 omganger, miks bare til alt melet er godt blandet inn i deigen.

Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Etter 30 minutter kjelves deigen ut, dekk paiformene med den.
Prikk små hull i deigen med en gaffel og sett formene i kjøleskapet 30 minutter til.
Forvarm stekeovnen til 180 ºC. Stek så paiene i ca. 15 minutter (sjekk etter 10 minutter). Du kan gjerne bruke paivekter, da får du perfekte bunner.
Avkjøl paiformene helt før du fyller dem med deilig lemon curd.
Lemon curd:
Hell alle ingredienser unntatt smør i en stor bolle. Plasser bollen over en kjele med kokende vann og visp forsiktig i den med en håndvisp.
Rør til det når 70 ºC (bruk gjerne termometer), når blandingen har tyknet er den klar.
Sett bollen til avkjøling i 10 minutter.
Tilsett så smør og rør godt sammen, avkjøles så helt før den settes i kjøleskapet. Lemon curd må stå kaldt i noen timer for å tykne litt før du bruker den i en kake.
Deilig lemon curd, som kan brukes til så masse godt… Bruk den som kakefyll eller bland den sammen med kremfløte så får du en frisk og god dessert.

Marengslokk/cloud frosting
Hell eggehviter og sitronsaft i en mikserbolle. Hell sukker, vann og vaniljeekstrakt i en kjele, og rør det godt sammen slik at alt sukkeret blir fuktig. Sett kjelen på komfyren.
Blandingen skal varmes til 120 °C, bruk gjerne termometer om du har det. Når sukkerlaken har nådd 120 C° setter du i gang mikseren og lar den gå til det begynner å skumme. Tilsett sukkerlaken litt etter litt.
Miks det så fluffy, ca. 5 minutter til. Deilig cloud frosting, klar til bruk.

Bre et raust lag med cloud frosting på toppen.
Gå eventuelt over med en brenner for å få den kjente «looken».

Denne er til deg, fra meg.

Bon appétit alle sammen.
Ha en god helg videre.

Varme klemmer fra meg til deg.