Sjakkruter

En god, gammel slager til kakeboksen før jul. Lekre småkaker som er knasende gode!

ForfatterKristin JøtunFotoKim Holthe

KategoriVanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon
Steketid10 minutter

1 porsjon gir ca. 40 stk.

 250 g smør, romtemperert
 110 g melis
 300 g hvetemel
 2 ss kakao

1

Ha romtemperert smør i bake­bollen, tilsett melis og hvetemel. Hold igjen litt på melet så deigen ikke blir for hard.

2

Del deigen i to, og bland kakao i den ene delen.

3

Trill ut to hvite og to brune fingertykke pølser. Legg en hvit og en brun pølse på hverandre, legg de fire pølsene inntil hverandre. Trykk lett sammen og skjær i tynne skiver. Trykk dem gjerne litt sammen og legg dem på en bakepapirkledd stekeplate.

4

Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist. Oppbevares i tett boks. Eventuelt kan de fryses.

ingredienser

 250 g smør, romtemperert
 110 g melis
 300 g hvetemel
 2 ss kakao

Directions

1

Ha romtemperert smør i bake­bollen, tilsett melis og hvetemel. Hold igjen litt på melet så deigen ikke blir for hard.

2

Del deigen i to, og bland kakao i den ene delen.

3

Trill ut to hvite og to brune fingertykke pølser. Legg en hvit og en brun pølse på hverandre, legg de fire pølsene inntil hverandre. Trykk lett sammen og skjær i tynne skiver. Trykk dem gjerne litt sammen og legg dem på en bakepapirkledd stekeplate.

4

Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist. Oppbevares i tett boks. Eventuelt kan de fryses.

Sjakkruter