Sjokoladecupcakes med karamellkrem

Hei alle dere ♥

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Dagens fristelse er en deilig myk sjokoladecupcake, toppet med en luftig karamellkrem.

SJOKOLADECUPCAKES MED KARAMELLKREM

  • 170 GRAM SMØR, I TERNINGER, ROMS TEMP
  • 300 GRAM SUKKER
  • 4 EGG, ROMS TEMP
  • 225 GRAM MEL
  • 85 GRAM KAKAO
  • 3/4 TS. NATRON
  • ½ TS SALT
  • 240 ML VARM KAFFE
  • 240 ML KREMFLØTE ELLER H-MELK, I ROMS TEMP
  • 1-2 TS VANILLA BEAN FROSTING ELLER 1-2 TS. EKTE VANILJESUKKER

TOPPING

  • KARAMELLKREM, DU FINNER OPPSKRIFTEN HER

SLIK LAGER DU SJOKOLADECUPCAKES 

  • I en mikserbolle pisk sammen smør og sukker til det blir luftig og hvitt (bruk ballongvisp) dette tar cirka 5-7 minutter.
  • Miks inn eggene, ett av gangen, ved siste egg tilsett vanilje.
  • I en annen bolle, bland sammen alt det tørre og mål opp 240 ml kremfløte og  240 ml varm kaffe.
  • Ha det tørre og kremfløte/kaffe vekselvis i til alt er blandet sammen, ikke pisk lenge, bare til alt er så vidt mikset sammen. Ha lav hastighet på mikseren.
  • Ha røren i cupcake-former, det blir cirka 16 cupcakes,  bruk gjerne en iskrem skje for å få jevnstørrelse på cupcakene.
  • Stek cupcakene i midt av ovnen på 180 C° i cirka 25 minutter.
  • Stikk en pinne i midten av cupcaken, om den er helt tørr så er kaken ferdig.
  • Avkjøles på en rist.
  • Lag karamellkrem, du finner oppskrift her.
  • Fyll en sprøytepose med en stor tipp ned karamellkrem, løft opp en av cupcakesene, og lag fine sirkler.
  • Nyt

Varme klemmer fra meg.

Kommentarer

Annonse:

Kaker