SJOKOLADECUPCAKES MED JORDBÆRKREM

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Når det kommer til cupcakes så er det viktig at de smaker like godt som de ser ut. Jeg har vært ofte i USA og besøker som oftest Magnolia bakeri.
Der er køen er lang, og man kan virkelig se at amerikanere elsker deres cupcake med masse smørkrem. Men jeg blir alltid så skuffa over disse amerikanske cupcakes som ser så vakre og gode ut, men de smaker bare søtt, altfor søtt, spør du meg. Derfor elsker jeg denne cupcaken med jordbærkrem. Denne kremen er laget uten smør og har veldig lite sukker i seg. Den har også ekte jordbær. Nam nam, sier jeg!

Sjokoladecupcakes

170 g smør, romtemperert, i terninger

300 g sukker

4 stk egg, romtemperert

225 g hvetemel

85 g kakao

3/4 ts natron

1/2 ts salt

240 ml varm kaffe

240 ml kremfløte eller H-melk, romtemperert

1 1/2 ts vaniljesukker

Topping/jordbærkrem

40 g sukker

40 ml vann

1/2 ts vaniljeekstrakt

200 g jordbær

1/2 stk sitron, saft og revet skall

5 dl kremfløte, kald

225 g mascarpone kald

1 dl melis

1 ts vaniljesukker

kakestrø

Fremgangsmåte – sjokoladecupcakes 

I en mikserbolle pisk sammen smør og sukker til det blir luftig og hvitt (bruk ballongvisp). Dette tar cirka 5-7 minutter. Miks inn eggene ett av gangen. Ved siste egg, tilsett vanilje.

I en annen bolle, bland sammen alt det tørre og mål opp kremfløte og varm kaffe. Ha det tørre og kremfløte/kaffe vekselvis i til alt er blandet sammen. Ikke pisk lenge, bare til alt er såvidt mikset sammen. Ha lav hastighet på mikseren.

Ha røren i cupcake-former, det blir cirka 16 cupcakes. Bruk gjerne en iskremskje for å få jevn størrelse på cupcakene.

Stek cupcakene i midten av ovnen på 180 C° i ca 25 minutter. Stikk en pinne i midten av cupcakes. Om den er helt tørr så er kaken ferdig.

Avkjøles på en rist.

Fremgangsmåte – topping/jordbærkrem

Lag først en jordbærpuré. Ha sukker, vann og vaniljeekstrakt i en liten kjele og varm opp slik at sirupen blir lunken og flytende. Ha jordbær, sukkersirupen og sitronsaft og -skall i en blender og kjør det til det blir jevnt og fint.

I en stor bolle, pisk kald kremfløte, kald mascarpone, melis, og vanilje sammen til en luftig/fast krem. Tilsett kald jordbærpuré og vend det om med en slikkepott.

Kremen er nå klar til bruk!

Fyll en sprøytepose med en stor tipp av ditt valg, og lag en swirl fra ytterkanten og inn mot midten.

Pynt med kakestrø på toppen!