Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Hei, alle sammen!
I dag blir det deilige sjokoladecupcakes med strø på toppen.
Sjokoladecupcakes (24 stk)
115 g usaltet meierismør
280 g sukker
2 store egg
1 ½ ts vaniljeekstrakt
160 g hvetemel
½ ts natron
60 g kakao av god kvalitet
¼ ts salt
225 ml H-melk
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Sikt mel, natron, kakao og salt minst 2 ganger, og sett det til siden så lenge.
Ha smør og sukker i en mikserbolle og miks det fluffy – ca. 3 minutter.
Tilsett ett egg om gangen og miks til du ser at det er godt blandet sammen.
Tilsett vaniljeekstrakt samtidig med det siste egget.
Når du har siktet mel, natron, kakao og salt minst to ganger, heller du det i mikserbollen sammen med melk. Miks kun til det er godt blandet.
Legg muffinsformer i to muffinsbrett, og bruk en iskremskje for a få lik størrelse på alle cupcakene.
Sett det første brettet i midten av ovnen på 180 °C i ca. 18 minutter.
Avkjøl, og stek de resterende cupcakesene.
Sjokoladeganache
370 g mørk sjokolade
250 ml kremfløte
Fremgangsmåte
Hell sjokolade og kremfløte i en bolle og sett den over kokende vann.
Rør godt helt til sjokoladen smelter, og det blir en vakker ganache.
Dypp cupcakeene i sjokoladeganachen og vri litt på dem slik at de blir godt dekket over hele.
Løft opp cupcakeene med en gang, slik at ganachen setter seg.
La dem hvile en liten stund før du strør over masse sjokoladestrøssel, og eventuelt pynter med et lite godterihjerte, eller det du måtte ønske.
Håper dere ble fristet!
Varme klemmer fra meg til deg.