SJOKOLADEMUFFINS MED MARENGSKREM

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen. 

cupcakes

Hei alle sammen.

I dag vil jeg dele oppskriften på disse herlige sjokolademuffins.

Kanskje du blir fristet til å lage akkurat disse.

E95A6027

Jeg toppet disse sjokolademuffins med en fantastisk god marengskrem som dyppes i herlig sjokolade.

En fryd for øyet på et hvilket som helst dessertbord, og så er de bare så innmari gode.

E95A7730

Du må bare teste dem.

E95A8541

Sjokolademuffins 

200 g hvetemel

60 g kakao av god kvalitet

1 ts natron

½ ts bakepulver

1/2 ts salt

2 store egg

250 g sukker

1 ts vaniljepaste

170 g ekte majones

2 dl lunkent vann (ev. sterk kaffe)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 165 °C. Gjør klar to muffinsbrett med til sammen 16 papirformer og sett dem til side så lenge.

Sikt sammen mel, kakao, natron, bakepulver og salt og sett det til side så lenge.

E95A1123

E95A1148

Ha egg, sukker og vaniljeekstrakt eller vaniljesukker i en mikserbolle og miks i 5 minutter på middels hastighet.

E95A1072

Skrap innsiden av bollen med en slikkepott og miks i 5 minutter til, men nå på høy hastighet.

E95A1121

Skrap innsiden av bollen igjen, tilsett majones og miks bare til den er godt blandet inn.

E95A1170

Sikt melblandingen inn i røren i to omganger sammen med vann eller kaffe, og vend alt forsiktig sammen med en slikkepott.

E95A1177

E95A1184

Miks det i maks 30 sekunder.

E95A1202

Eller vend alt forsiktig sammen med en slikkepott.

E95A1230

Fordel røren i de 16 papirformene, de skal være ¾ fulle.

Bruk gjerne en middels stor iskremskje til dette, da er det enklere å få lik mengde røre i hver form.

E95A4525

Stek kakene på midterste rille i 20–25 minutter, tiden avhenger av ovnen du bruker. Sjekk med en kakepinne om de er ferdig stekt. Hvis det henger våt røre på pinnen når du tar den ut, trenger de noen ekstra minutter i ovnen.
Avkjøles på rist.

E95A6027

Hvit vaniljefluff

I underkant av 1 dl vann

225 g sukker + 3 ss

120 g flytende glukose fra dr. Oetker

150 g eggehviter

1 ts vaniljepaste

Fremgangsmåte

Ha vann, 225 gram sukker og flytende glukose i en liten kjele. Sett kjelen på middels varme og rør litt i blandingen til sukkeret er oppløst.

Det er viktig at sukkeret er helt oppløst for å få en fin fluff.

Hvis det har kommet sukkerkorn på innsiden av kjelen, kan du børste dem nedover med en pensel dyppet i kaldt
vann.

Slutt å røre, og la sukkerlaken koke til den når 117 °C.

I mellomtiden heller du eggehviter i en ren mikserbolle. Visp eggehvitene på middels hastighet og tilsett 3 ss sukker, en skje om gangen.

Når sukkerlaken er 117 °C tar du kjelen av varmen. Hell sukkerlaken i en tynn stråle over i bollen med eggehvitene som vispes.

Tilsett vaniljeekstrakt og visp videre i ca. 5–7 minutter.

E95A9604

Ta fram en sprøytepose med en stor rund tipp. Ha vaniljefluff i posen og sprøyt den på toppen av hver muffins.

Begynn ytterst, og sprøyt fluff i en sirkel rundt hele kanten. Gå så en runde til,  ca.  i 4- 6 «swirls» på toppen.

Ha godt press på sprøyteposen hele tiden.

Sett dem så i fryseren mens du gjør klar sjokoladetoppingen.

E95A8950

Smelt sjokoladen sammen med olje, og avkjøl så blandingen i 15 minutter.

Ta muffinsene ut av fryseren og dypp hver av dem i den smeltede sjokoladen.
Alternativt kan du sette muffinsene på en rist og ringle over sjokoladen med en skje.

E95A7701

E95A8122

La sjokoladetrekket stivne helt før servering.

E95A8133

TIPS: Om du pynter med gullblader på toppen, må du legge den på etter at sjokoladen nesten er tørr.

E95A8501

E95A8547

Varm klem fra meg til deg.

E95A8488

 

 

Logo-Manuela-2