Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Hei alle sammen.
I dag vil jeg dele oppskriften på disse herlige sjokolademuffins.
Kanskje du blir fristet til å lage akkurat disse.
Jeg toppet disse sjokolademuffins med en fantastisk god marengskrem som dyppes i herlig sjokolade.
En fryd for øyet på et hvilket som helst dessertbord, og så er de bare så innmari gode.
Du må bare teste dem.
Sjokolademuffins
200 g hvetemel
60 g kakao av god kvalitet
1 ts natron
½ ts bakepulver
1/2 ts salt
2 store egg
250 g sukker
1 ts vaniljepaste
170 g ekte majones
2 dl lunkent vann (ev. sterk kaffe)
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 165 °C. Gjør klar to muffinsbrett med til sammen 16 papirformer og sett dem til side så lenge.
Sikt sammen mel, kakao, natron, bakepulver og salt og sett det til side så lenge.
Ha egg, sukker og vaniljeekstrakt eller vaniljesukker i en mikserbolle og miks i 5 minutter på middels hastighet.
Skrap innsiden av bollen med en slikkepott og miks i 5 minutter til, men nå på høy hastighet.
Skrap innsiden av bollen igjen, tilsett majones og miks bare til den er godt blandet inn.
Sikt melblandingen inn i røren i to omganger sammen med vann eller kaffe, og vend alt forsiktig sammen med en slikkepott.
Miks det i maks 30 sekunder.
Eller vend alt forsiktig sammen med en slikkepott.
Fordel røren i de 16 papirformene, de skal være ¾ fulle.
Bruk gjerne en middels stor iskremskje til dette, da er det enklere å få lik mengde røre i hver form.
Stek kakene på midterste rille i 20–25 minutter, tiden avhenger av ovnen du bruker. Sjekk med en kakepinne om de er ferdig stekt. Hvis det henger våt røre på pinnen når du tar den ut, trenger de noen ekstra minutter i ovnen.
Avkjøles på rist.
Hvit vaniljefluff
I underkant av 1 dl vann
225 g sukker + 3 ss
120 g flytende glukose fra dr. Oetker
150 g eggehviter
1 ts vaniljepaste
Fremgangsmåte
Ha vann, 225 gram sukker og flytende glukose i en liten kjele. Sett kjelen på middels varme og rør litt i blandingen til sukkeret er oppløst.
Det er viktig at sukkeret er helt oppløst for å få en fin fluff.
Hvis det har kommet sukkerkorn på innsiden av kjelen, kan du børste dem nedover med en pensel dyppet i kaldt
vann.
Slutt å røre, og la sukkerlaken koke til den når 117 °C.
I mellomtiden heller du eggehviter i en ren mikserbolle. Visp eggehvitene på middels hastighet og tilsett 3 ss sukker, en skje om gangen.
Når sukkerlaken er 117 °C tar du kjelen av varmen. Hell sukkerlaken i en tynn stråle over i bollen med eggehvitene som vispes.
Tilsett vaniljeekstrakt og visp videre i ca. 5–7 minutter.
Ta fram en sprøytepose med en stor rund tipp. Ha vaniljefluff i posen og sprøyt den på toppen av hver muffins.
Begynn ytterst, og sprøyt fluff i en sirkel rundt hele kanten. Gå så en runde til, ca. i 4- 6 «swirls» på toppen.
Ha godt press på sprøyteposen hele tiden.
Sett dem så i fryseren mens du gjør klar sjokoladetoppingen.
Smelt sjokoladen sammen med olje, og avkjøl så blandingen i 15 minutter.
Ta muffinsene ut av fryseren og dypp hver av dem i den smeltede sjokoladen.
Alternativt kan du sette muffinsene på en rist og ringle over sjokoladen med en skje.
La sjokoladetrekket stivne helt før servering.
TIPS: Om du pynter med gullblader på toppen, må du legge den på etter at sjokoladen nesten er tørr.
Varm klem fra meg til deg.