Sjokoladetrøffelkjeks

PicMonkey Collage

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Hei alle sammen.

Dagens fristelse er disse supergode sjokoladetrøffelkjeksene

Deilige kjeks som smelter på tungen, perfekt til kos.

3

Sjokoladetrøffelkjeks, 30 stk

575 g mørk sjokolade med minst 70 % kakaoinnhold

200 gram hvetemel

3 ss kakaopulver

½ ts bakepulver

½ ts salt

460 g sukker

140 g usaltet smør (romtemperert)

6 store egg (romtemperert)

1 ss vaniljeekstrakt

340 g sjokoladeknapper eller grovhakket sjokolade (70% kakaoinnhold)

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 ºC.

Jeg bruker varmluft her for da blir kjeksene litt mer fluffy.

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeoven og sett den til side.

E95A7450

Bland sammen mel, kakaopulver, bakepulver og salt og sett det til side.

E95A7577

Ha sukker og smør i en mikserbolle og miks dette fluffy, cirka 3 minutter.

E95A7467

Tilsett eggene og miks videre.

E95A7481

Tilsett så den avkjølte sjokoladeblandingen og vaniljeekstrakten og miks videre i 3 minutter.

E95A7518

E95A7555

Ta bollen fra mikseren og bland i mel- og kakaoblandingen, etterfulgt av sjokoladeknappene (eller grovhakket sjokolade).

E95A7586

E95A7589

Dekk to stekebrett med bakepapir. Jeg bruker en iskremskje til å forme kuler og legger ca. 9 stykker på hvert brett.

E95A7609

Fukt en varm skje og trykk kjeksene litt ned med baksiden av skjeen før du setter brettet inn i den forvarmede ovnen.

E95A7613

Stek kjeksene i 12–15 minutter.

E95A7615

Avkjøl.

E95A7636

Disse er bare supergode, og en stor favoritt her hjemme.

3

Disse er supre å gi bort i gave til noen. Hvem elsker vel ikke hjemmelagde kjeks med masse sjokolade i?

Varme klemmer til dere alle.

Love, Manuela