Skogsbærfromasjkake uten gluten og melk

Skogsbærfromasjkake uten gluten og melk

Du skal nok lete lenge etter en friskere kake enn denne. Kaka er proppfull av bringebær og blåbær og et hint av sjokolade i bunnen. Og helt uten gluten og melk!

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
1440 minutter
Kake

Ingredienser

Kakebunn

2 stk

egg

50 g

sukker

0.5 ts

bakepulver

1 ss

kakao

Fromasj

350 g

bringebær og blåbær

1 pk

Vispbar soyafløte

Slik gjør du det:

Visp eggedosis av egg og sukker. sikt inn det tørre. Ha over i springform og stek på 180 grader i max 15 minutter. La kaken avkjøles helt og løsne den fra forma, men la forma sitte på fortsatt.
Kok opp bærene og hell dem over i et dørslag over en ny kjele. La det renne gjennom og mos gjerne litt på bærene så mest mulig saft kommer ut. Kok opp saften og tilsett gelepulveret – rør godt!. Sett kasserollen i kaldt vann og pisk soyakremen stiv.
Når geleen er godt avkjølt, men fortsatt flytende, har du den over i kremen og rører godt. Ha hele blandingen over kaken og sett kaken kaldt i 4-5 timer.
Pynt med litt sjokolade på toppen.