Slik baker proffene ostekake

Foto: Fridtjof Nilsen
Foto: Fridtjof Nilsen

Denne kaka tar bittelitt lenger tid, men er bare så verd det!

Ja, det har faktisk mye å si om du lager smakene fra bunnen av og styrer unna alt for er halvfabrikata. Mange bakeentusiaster kan nok hevde at både hel- og halvfabrikater som fremmer kjemisk fremstilte smaker er et problem i kakeverdenen. De overdøver og sløver ned de ekte, fine og av og til sarte smakene fra gode råvarer.

Da er det heller bedre om du lager noe enkelt med gode råvarer enn noe fancy med halvfabrikata. Smaken er alltid i høysetet, og da er det ingenting som kan måle seg med ekte smaker.

Men du har ikke tid til å bake kake kake fra bunnen av, har du vel?

Det tar kanskje bittebittebittebittelittegranne lenger tid, men da har du faktisk laget smaker du kan være stolt av. I tillegg varer resultatet mye lenger og du slipper å føle en klump i magen etter å ha inntatt en mikrowavebrownie.

Se for eksempel på smågodt. Det er et godt eksempel på hvordan kjemisk fremstilte smaker lurer ganen. Skumbanan smaker ikke banan. Vingummi med vannmelonsmak smaker ikke vannmelon. Sånn er det med kaker også. Ferdig krem på sprayboks smaker ikke som pisket fløte.

Denne ostekaken inneholder ingen halvfabrikata eller snarveier. Derfor tar det litt lenger tid å lage den enn andre ostekaker. Men tro meg, det er verd det.