Briljer med lekker oreokake

Foto: Christopher Sjuve
Foto: Christopher Sjuve

– Hva? har du ikke laget Oreo-kake?

– Eh, nei. Jeg har laget en svinaktig god Snickerskake, men…

– Nei, nei! Det har ingenting med saken å gjøre. Oreo-kake er det heiteste i kakebakekretser for tida. Du MÅ lage det!

OK. Sånn er det når du frekventerer de ivrigste bakemiljøene med jevne mellomrom. Det er alltid noe nytt. Noe trendy. Noen ganger kan det være en fabelaktig eplekake som får en egen web-side, eller en saftig blåbærkake – eller Julia Childs uforglemmelige sjokoladekake. Men, nå er det altså Oreo-kake som gjelder. I november var Oreokake den kakeoppskriften flest nordmennn søkte etter på Google.

Kaka tar navnet fra dem amerikanske kjeksen med samme navn, Oreo. Oreo er i følge Wikipedia den mest solgte kjeksen i det tyvende århundre. Siden fabrikken begynte å stanse ut kjeksen i 1912 har de straks laget 500 milliarder kjeks.

Den er blitt solgt her også, men først nå er den å finne i alle supermarkeder.

Når sant skal sies er ikke Oreo-kjeksen noe unikum. Det finnes mange kjeks som gjør mer eller mindre samme nytten (Ikke alle er enig, Oreo-kjeksen har til og med egen Facebook-gruppe).

Oppskriften på oreo-kaka du finner her, er mitt første forsøk. Det er mange, mange som er flinkere enn meg til å bake og pynte kaker, men resultatet ble temmelig bra, om jeg skal si det selv.

Har du gode forslag til hvordan oreo-kaka blir bedre? Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor!