S’mores Cookies

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com

kjeks
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Hei alle sammen,

For meg er helg synonymt med kos, noe som ofte medfører et godt inntak av sjokolade … Sjekk denne oppskriften på herlige kjeks, S’mores Cookies!

Jeg sier bare Oh là là … Her kommer oppskriften.

E95A4273
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

S’mores Cookies (cirka 20 stk)

Kjeksene:

  • 100 g lysebrunt sukker
  • 170 g usaltet smør
  • 2 ss honning
  • 190 g hvetemel
  • 40 g fullkornshvetemel
  • ¼ ts salt
  • 1 ts kanel

Fyll:

Ha sukker, smør og honning i en mikserbolle og visp til det ikke lenger er klumper i smøret.

E95A8950
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Sikt i mel (begge sorter), salt og kanel. Rør videre til melet er godt blandet inn.

E95A8965
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Ta to ark bakepapir, legg deigen mellom dem og kjevle den flat.

Vil du ha kjeksene supertynne kan du dele deigen i to og bruke ytterligere to ark med bakepapir.

Legg deigen i kjøleskapet i 30–60 minutter, fremdeles mellom bakepapirarkene.

Sett stekeovnen på 180°C .

Ta deigen ut av kjøleskapet og trykk ut så mange kjeks du kan med en utstikker.

E95A8973
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Legg dem på en bakepapirkledd bakeplate og strø over litt sukker.

E95A8974
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking
E95A8975
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Stek kjeksene i 10–12 minutter (ikke bruk varmluft).

Avkjøl kjeksene helt.

E95A8977
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Lag marengsfrostingen – du finner oppskriften her. Ha 1–2 ss på annenhver kjeks og bruk en crème brûlée-brenner og brenn toppen av marengsen littegrann.

Smelt sjokolade over et vannbad og ringle en spiseskje med sjokolade over marengsfrostingen.

Let the chocolate fun begin …

E95A4273
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking
E95A4299
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Legg en annen kjeks på toppen.

E95A4305
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Så er det bare å nyte disse herlighetene, husk å dele med dem rundt deg.

Ha en flott dag videre alle sammen.

13
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking