Smørkjeks

En kopp deilig te og nybakte shortbread, og det er nesten så jeg hører lyden av sekkepiper. Disse kjeksene kommer opprinnelig fra Skottland og oppskriften er visst nok veldig gammel. Men verdens enkleste å lage. Du trenger få ingredienser.

smørkjeks

Foto: Pål Rødahl

Ingredienser

100 g melis

200 g hvetemel

100 g maizenamel

200 g mykt smør

Frøene fra en vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker

Litt vanlig sukker

Fremgangsmåte

Bland melis, hvetemel og maizenamelet sammen.

Rør inn smør og vaniljefrø/sukker til en fast deig. Pakk litt plastfolie rundt deigen og la den hvile i kjøleskap en liten stund.

Del deigen i to og lag to pølser.

Rull pølsene i litt sukker du har strødd på bakebordet.

Del pølsene i  1 cm tykke skiver som stekes på 160 gr i 20-25 minutter. Gled deg til neste kopp te!