Smuldrekake med eple

Smuldrekake med eple

Du finner neppe en enklere eplekake.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
60 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

100 g

mel (spelt kan brukes)

100 g

korn (havre, spelt, hvete, quinoa, bygg eller en blanding)

0.5 ts

salt

0.5 ts

kanel

0.5 ts

mangopulver (kan sløyfes)

0.8 dl

olje

1.5 kg

eple

Slik gjør du det:

Lag smuldredeigen inntil en dag i forveien: I en medium bolle, bland sammen mel, korn, sukker, salt, kanel, mangopulver og olje.
Bland godt og sørg for at alt det tørre blir fuktig av oljen. Lager du den på forhånd må du legge deigen i en lufttett boks og sette den i kjøleskapet.
Når du skal servere, forvarm ovnen til 180 grader. Skrell eplene i striper (du skreller altså ikke hele eplet, men i striper, slik at halvparten av skallet forblir på eplet). Fjern kjernen og del i fire, så i små biter.
Spre eplebitene i bunnen av en ildfast form (min er 25cmx25cm). Fordel smuldredeigen jevnt på toppen.
Bak i ovnen i 40 minutter til eplene er myke og toppen er gyllenbrun. Sjekk innimellom om toppen er for mørk. Legg i så fall litt bakepapir løst over toppen.
Serveres mens den er lun og varm. Du kan bake den noen timer i forveien og varme opp rett før servering.