Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Smuldrepaier er noe av det kjekkeste jeg vet om. De er så lette å lage og du kan variere med alle slags frukter og bær.
I denne varianten har jeg brukt epler og usøtet müsli, som inneholder både nøtter og rosiner.

Kjempegodt!
Ingredienser:
Smuldredeig:
♥ 2 dl (usøtet) müsli (se tips)
♥ 1 dl hvetemel eller speltmel
♥ 0,5 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 2 ss crème fraîche
Fyll:
♥ 3 epler
♥ 2 ss perlesukker
Fremgangsmåte:
Skrell og rens eplene og del dem opp i skiver. Legg dem jevnt utover bunnen av en ildfast form.
Bland müsli med mel og sukker. Smuldre i mykt smør og bland deretter i crème fraîche til du får en smulete deig. Fordel «smulene» over epleskivene. Dryss over perlesukker til slutt.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i 20 min, eller til smuledeigen er gyllenbrun og sprø og eplene myke.

Serveres nylaget med iskrem eller annet ønsket tilbehør!

Tips:
♥ Du kan bruke hvilken som helst müsli til denne kaken, men ekstra godt blir det om du bruker en variant som er tilsatt rosiner og kanskje også litt nøtter.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
