Smuldrepai med epler og müsli

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

 

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

 

Smuldrepaier er noe av det kjekkeste jeg vet om. De er så lette å lage og du kan variere med alle slags frukter og bær.

I denne varianten har jeg brukt epler og usøtet müsli, som inneholder både nøtter og rosiner.

 

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Kjempegodt!

Ingredienser:

Smuldredeig:
2 dl (usøtet) müsli (se tips)
1 dl hvetemel eller speltmel
0,5 dl sukker
100 g smør
2 ss crème fraîche

Fyll:
3 epler
2 ss perlesukker

Fremgangsmåte:

Skrell og rens eplene og del dem opp i skiver. Legg dem jevnt utover bunnen av en ildfast form.

Bland müsli med mel og sukker. Smuldre i mykt smør og bland deretter i crème fraîche til du får en smulete deig. Fordel «smulene» over epleskivene. Dryss over perlesukker til slutt.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i 20 min, eller til smuledeigen er gyllenbrun og sprø og eplene myke.

 

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

 

Serveres nylaget med iskrem eller annet ønsket tilbehør!

 

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

 

Tips:

Du kan bruke hvilken som helst müsli til denne kaken, men ekstra godt blir det om du bruker en variant som er tilsatt rosiner og kanskje også litt nøtter.