Smuldrepai med epler

Smuldrepai med epler

Denne deilige smuldrepaien med epler er perfekt å servere i sommervarmen...

Oppskrift av: Anita Bakker
60 minutter
Form og pai

Ingredienser

3 stk

epler

1 ts

kanel

Smuldrepai

2.5 dl

hvetemel

125 g

smør

200 g

marsipan

1 ss

sukker

Slik gjør du det:

Fordel vniljekremen i bunnen på en ildfast form.
Skrell og rens eplene.
Del eplene i båter som legges over vaniljekremen i formen.Dryss kanel og sukker over eplebitene.
Ha melet i en kjøkkenmaskin.
Tilsett mykt smør i klatter og marsipanen oppdelt i biter. Kjør til smøret og marsipanen fordeler seg jevnt i melet og du får en smulete deig.
Smuldre deigen over eplene i formen.
Dryss over mandelflak og sukker.
Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.