Oppskrifter på smultringer finnes det mange av. Her er det en som er enkel å lykkes med, og smultringene holder seg ferske og saftige lenge.
1 porsjon gir ca. 40 smultringer.
Bland sammen kefir og sukker og avkjølt, smeltet smør.
Bland inn egg, hjortetakksalt og natron.
Tilsett mel til passe deig. Deigen skal være litt klissete når den settes inn i kjøleskap for å hvile, helst natten over.
Kjevle ut litt av deigen til en passe tykk leiv. Stikk ut emner med en smultringutstikker.
Kokes i smult eller matfett til de er passe brune og gjennomstekte.
3 viktige regler for steking i smult:
Unngå at matfettet/oljen blir for varm. En stabil temperatur på 160-170 grader er perfekt.
Ha lokket til gryten tilgjengelig. Dersom det tar fyr, legger du på lokket over og skrur av varmen. Aldri forsøk å slukke med vann!
Forlat aldri en smultgryte.
TIPS: Smultringer kan gjerne fryses og tas opp rett førservering. En liten lunk i ovnen er også godt.
ingredienser
Directions
Bland sammen kefir og sukker og avkjølt, smeltet smør.
Bland inn egg, hjortetakksalt og natron.
Tilsett mel til passe deig. Deigen skal være litt klissete når den settes inn i kjøleskap for å hvile, helst natten over.
Kjevle ut litt av deigen til en passe tykk leiv. Stikk ut emner med en smultringutstikker.
Kokes i smult eller matfett til de er passe brune og gjennomstekte.
3 viktige regler for steking i smult:
Unngå at matfettet/oljen blir for varm. En stabil temperatur på 160-170 grader er perfekt.
Ha lokket til gryten tilgjengelig. Dersom det tar fyr, legger du på lokket over og skrur av varmen. Aldri forsøk å slukke med vann!
Forlat aldri en smultgryte.
TIPS: Smultringer kan gjerne fryses og tas opp rett førservering. En liten lunk i ovnen er også godt.