Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.
Denne snickersvariantern er farlig god.
Kaken er fylt med sjokoladekrem, salte peanøtter, salt karamell og litt havsalt. Selve toppen er drysset med smeltet sjokolade, salt karamellsaus og salte peanøtter. Det er bare magisk godt!
Snickers-budapestrull
Ingredienser
165 g eggehviter
300 g sukker
100 g malte mandler (evt. mandelmel)
100 g malte salte peanøtter
60 g kakefyll med vaniljesmak, uten koking
Fyll
Mørk sjokoladekrem
150 g smeltet sjokolade, 70 %
100 g usaltet smør
150 g melis
1 ts vanille bean baste, valgfri
Et dryss havsalt
Pynt
100 g smeltet sjokolade
En neve salte peanøtter
Evt. salt karamellsaus
Fremgangsmåte
I en liten bolle blander du sammen malte peanøtter, mandler og kakefyll.
Pisk eggehvitene på medium hastighet til det begynner å skumme, og tilsett litt sukker om gangen.
Pisk eggehviter til stiv marengs.
Vend inn i mandler, peanøtter og kakefyllet.
Dekk en bakeplate med bakepapir
Fyll en sprøytepose med marengsblanding, klipp av tuppen av sprøyteposen og lag lange striper fra en siden av bakeplaten til den andre siden, så tett som mulig.
Stek kaken midt i ovnen på 160 grader i 20 min.
Hvelv kaken på et silikonmatte eller et bakepapir.
Fjern bakepapiret som langpannen var kledd med
Avkjøl kaken helt!
Fremgangsmåte sjokoladekrem
Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn, og avkjøl helt.
Pisk smør, melis og vanilje luftig.
Visp inn den avkjølte sjokoladen. Pisk i bare noen minutter til alt er godt blandet i.
Fremgangsmåte budapestrull
Bre sjokoladekremen oppå den kalde kaken.
Bre sjokoladekrem over den kalde kaken, dryss over salte peanøtter, salt karamell og drys over litt havsalt.
Rull sammen kaken fra langsiden.
Dryss over smeltet sjokolade, salte peanøtter på toppen og eventuelt litt mer salt karamellsaus som du finner oppskrift på her.