Snickerskjeks

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Hei, skjønne lesere 

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Disse snickerskjeksene er laget av finmalte mandler og salte peanøtter som jeg har finmalt, og blandet med vaniljesauspulver. Du kan bruke hvilket som helst merke vaniljesaus.


Etter at kjeksene er stekt fyller jeg dem med 1 ts salt karamellsaus og drysser litt salte peanøtter på toppen. Avslutt med å sette en kjeks på toppen, og drytt litt smeltet sjokolade på toppen.

Oppskriften gir ca 35 fylte kjeks, så du kan godt halvere oppskriften om du ikke vil ha så mange.

Ingredienser

250 g eggehviter

450 g sukker

100 g malte mandler eller mandelmel

125 g malte salte peanøtter

75 g vaniljesauspulver

Fyll – salt karamellsaus

280 g sukker

85 g vann

170 g kremfløte

1 ts vanilla bean paste

1-2 klyper salt

Pynt 

100 g smeltet sjokolade

Fremgangsmåte kjeks

Pisk eggehvitene til det begynner å skumme. Pisk inn sukkeret litt og litt, en spiseskje om gangen, til det blir en stiv marengsmasse.

Bland sammen mandelmel, salte peanøtter og vaniljesauspulver i en annen bolle, og vend inn marengsmassen.

Dekk en bakeplate med bakepapir. Fyll en sprøytepose med marengsblanding, klipp av tuppen på posen og lag en sirkel med marengs på to bakeplater.

Stek midt i ovnen ved 160°C i 15-20 min.

Avkjøl kjeksene helt før du fyller dem med 1 ts salt karamellsaus og litt salte peanøtter på toppen. Dryss litt smeltet sjokolade på toppen for ekstra god smak.

Fremgangsmåte salt karamellsaus

Mål opp kremfløten og sett den til side. Ha sukker og vann i en liten tykkbunnet kjele og bland det sammen.

Sett kjelen på middels varme og rør hele tiden til du ser at sukkeret er helt oppløst.

Når sukkeret er helt oppløst slutter du å røre, men fortsetter å koke sukkerblandingen til den har fått en nokså mørk karamellfarge.

Jo mørkere i farge, jo bitrere karamell. Smak og behag, prøv deg frem.

Ta kjelen av varmen og tilsett kremfløten i tre omganger. Rør godt mellom hver gang.

Blandingen kommer til å boble nokså mye, så vær forsiktig så du ikke brenner deg.

Når du har en jevn og fin saus tilsettes salt, jeg foretrekker maldonsalt. Rør godt og avkjøl helt.

 

Håper dette falt i smak!

Varme klemmer fra Manuela.


Kommentarer

Annonse:

Kaker Smått og godt