Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Hei alle sammen
Disse snøball-cookiesene er perfekte nå som det er jul. Deilige, myke kjeks laget med sjokolade og valnøtter, og etter steking drysser du på et hav av melis…
Melisen gjør dem så dekorative på julebordet, og så smaker de helt fantastisk… Ta en bit og den bare smelter på tungen.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Snøball-cookies (cirka 50-60 stk)
- 340 g usaltet smør
- 100 g melis
- 330 g mel
- 1/4 ts. salt
- 250 g sjokoladeknapper eller hakket sjokolade
- 100 g valnøtter, eller andre nøtter
- 1 ss vaniljeekstrakt
- Ekstra melis for å drysse over etter steking.
Sett ovnen på 190 °C.
Ha smør og melis i en mikserbolle og miks det helt fluffy.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Tilsett mel og vaniljeekstrakt og miks det videre i cirka 1 minutt til. Tilsett så sjokoladeknapper og grovhakkede valnøtter for ekstra «crunch».
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Ta så cirka 1 ss av deigen og lag en kule av den, plasser den på en bakeplate som du har dekket med bakepapir.
Gjenta med resten av deigen og sett det hele i en forvarmet ovn på 190 °C i cirka 12-14 minutter.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Tips : Jeg bruker varmluft når jeg baker disse kjeksene, da blir de litt ekstra fluffy.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Med én gang du tar kjeksene ut av ovnen drysser du melis over dem, og evt gjentar dryss av melis etter at de er avkjølt.
Pakk dem inn i en fin gaveeske, det er en perfekt vertinnegave å gi bort i julen.
Håper dere ble fristet, ha en toppen dag videre. Varme klemmer fra meg til deg.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Love, Manuela