Snøball-cookies med sjokolade, valnøtter og melis

coconut and walnuts & meringues1

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Hei alle sammen

Disse snøball-cookiesene er perfekte nå som det er jul. Deilige, myke kjeks laget med sjokolade og valnøtter, og etter steking drysser du på et hav av melis…

Melisen gjør dem så dekorative på julebordet, og så smaker de helt fantastisk… Ta en bit og den bare smelter på tungen.

E95A0798

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

 

Snøball-cookies (cirka 50-60 stk)

  • 340 g usaltet smør
  • 100 g melis
  • 330 g mel
  • 1/4 ts. salt
  • 250 g sjokoladeknapper eller hakket sjokolade
  • 100 g valnøtter, eller andre nøtter
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • Ekstra melis for å drysse over etter steking.

Sett ovnen på 190 °C.

Ha smør og melis i en mikserbolle og miks det helt fluffy.

E95A7733

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

 

Tilsett mel og vaniljeekstrakt og miks det videre i cirka 1 minutt til. Tilsett så sjokoladeknapper og grovhakkede valnøtter for ekstra «crunch».

E95A7754

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

E95A7765

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

E95A7776

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

E95A7785

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

 

Ta så cirka 1 ss av deigen og lag en kule av den, plasser den på en bakeplate som du har dekket med bakepapir.

Gjenta med resten av deigen og sett det hele i en forvarmet ovn på 190 °C i cirka 12-14 minutter.

E95A7797

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

E95A0315

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

 

Tips : Jeg bruker varmluft når jeg baker disse kjeksene, da blir de litt ekstra fluffy.

E95A7820

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

 

Med én gang du tar kjeksene ut av ovnen drysser du melis over dem, og evt gjentar dryss av melis etter at de er avkjølt.

Pakk dem inn i en fin gaveeske, det er en perfekt vertinnegave å gi bort i julen.

Håper dere ble fristet, ha en toppen dag videre. Varme klemmer fra meg til deg.

1

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Love, Manuela