Sommerpai med vaniljekrem og jordbær

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

 

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

 

Hva smaker vel mer sommer enn søte, friske jordbær?

Her har jeg laget en nydelig sommerpai som jeg har fylt med vaniljekrem og masse friske jordbær.

Jordbærgele på toppen gir deilig søtsmak til jordbærene og får paien til å se blank og lekker ut!

 

Ingredienser:

Paibunn:
3,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl sukker
175 g smør
2 eggeplommer

Fyll:
5 dl vaniljekrem
1 kurv jordbær
1 pk jordbærgelépulver
4 dl vann

 

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet med fingrene. Tilsett de øvrige ingrediensene og kna deigen raskt sammen.

Klem deigen utover i en godt smurt paiform (26 cm i diameter) med litt høye kanter (3-4 cm). Fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten av formen (se tips).

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Fjern forsiktig aluminiumsfolien og stek i 5 min til, slik at også kantene på paibunnen har fått litt farge. Avkjøl bunnen til den er helt kald.

Smør vaniljekremen over paibunnen. Legg på rensede halve jordbær i pent mønster.

Løs opp gelépulveret i varmt vann. Avkjøl til geléen er seig og veldig tyktflytende, men ikke stivnet (se tips). Øs geléen forsiktig over jordbærene med en spiseskje. Sett kaken i kjøleskapet til geléen har stivnet helt.

 

Tips:

Aluminiumsfolien rundt kanten på paibunnen den første steketiden forhindrer at deigkanten krymper nedover under stekingen.

Det er viktig at geléen er skikkelig tykk før du øser den over bærene. Er den for tynn, vil den bare trekke inn i paien i stedet for å legge seg oppå bærene.

Paien kan være litt vanskelig å få ut av formen, så det lønner seg å bruke en form som du også kan bruke til servering.

 

Heart  Heart  Heart  Heart

Kommentarer

Annonse:

Kaker