Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Etter nesten åtte år som bakeblogger er det å bake cupcakes fortsatt en av mine favoritter.
Det jeg elsker med cupcakes er at de er lette å lage, og du kan variere dem så enkelt med diverse smaker som du elsker, pluss at du kan toppe dem med de kremene du liker, enten det er søt krem eller kremfløte med litt vaniljesmak.
Disse cupcakesene er bare sukkersøte, både å se på og å spise.
Søte vanilje-cupcakes (18 stk) – ingredienser
115 g usaltet meierismør, romtemperert
225 g sukker
1 vaniljestang
2 store egg, romtempererte
2 ½ ts vaniljeekstrakt
280 g hvetemel
2 ½ ts bakepulver
¼ ts salt
3 dl H-melk, romtemperert
Slik lager du cupcakes
Forvarm ovnen til 180 ºC.
Ha smør, sukker og frøene fra vaniljestangen i en mikserbolle.
Miks dette fluffy, ca. 3-5 minutter.
Tilsett ett egg om gangen, og miks dette kun til du ser at eggene er godt blandet inn.
Tilsett vaniljeekstrakt sammen med det siste egget.
Sikt sammen mel, bakepulver og salt minst to ganger.
Hell det i mikserbollen sammen med melk og miks det kun til det er godt sammenblandet.
Legg muffinsformer i et muffinsbrett.
For at alle cupcakesene skal bli like store, kan du bruke en iskremskje når du fordeler røren i muffinsformene.
Tips: La cupcakerøren hvile på kjøkkenbenken 30 minutter før du steker.
Stek cupcakesene midt i ovnen i ca. 18 minutter.
Topp med ønsket frosting, og nyt!
Steg for steg i bilder
Håper du ble fristet!