Av og til er oppskriften beregnet til en større eller mindre form enn det du har. Hvor mye mer eller mindre skal du da beregne for at oppskriften skal passe til din form? Her får du en god grunnoppskrift til sukkerbrød i fem ulike størrelser.
Til rund form på 20 cm i diameter:
3 egg
120 g sukker
120 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
Til rund form på 22 cm i diameter:
4 egg
160 g sukker
160 g hvetemel
1 ts bakepulver
Til rund form på 24 cm i diameter:
5 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
Til rund form på 26 cm i diameter:
6 egg
240 g sukker
240 g hvetemel
2 ts bakepulver
Til rund form på 28 cm i diameter:
7 egg
280 g sukker
280 g hvetemel
2 ts bakepulver
Forvarm stekeovnen til 160 grader.
Pisk romtempererte egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6–8 minutter.
Sikt mel og bakepulver over eggedosisen. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren. Husk også å se etter melklumper i bunnen av bollen.
Ha bakepapir i bunnen av en springform. Smør formen med smør. Strø gjerne på hvetemel eller semulegryn slik at formen dekkes av melet/grynene. Hell ut det som ikke fester seg.
Hell røren i formen i et sikksakkmønster, og stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at overflaten blir jevn.
Sett formen på nederste rille i ovnen og stek i ca. 40 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt.
La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet.
TIPS!
Sukkerbrødet kan pakkes inn i plastfolie og fryses om du ikke ønsker å fylle det med en gang.
Oppskrift av Kristin Jøtun

Sukkerbrød kan du bruke til en lekker marsipankake som dette, https://www.bakelyst.no/oppskrift/kaker/lekker-marsipankake/

Tradisjonell bløtkake blir aldri feil! https://www.bakelyst.no/oppskrift/kaker/tradisjonell-blotkake/