Den kjente og kjære festkaken blir enkelt mer julete når den toppes med brente mandler.
1 porsjon gir ca. 12 stk.
Smelt sukker med vann i en stor panne til lys gyllen karamell. Ikke rør, men vend litt på pannen. Vend inn mandlene og rør til alle er godt dekket.
Rør inn smør og hell mandlene utover et bakepapir. Spre dem litt fra hverandre og avkjøl helt.
Forvarm ovnen til 160 grader.
Kjør mandlene til nøttebunnen i en kjøkkenmaskin til grovt mel og bland med melis.
Pisk eggehviter stive i en kjøkkenmaskin og vend inn.
Fordel røren i en springform, ca. 24 cm i diameter, og stek i ovnen i 30 minutter. Avkjøl helt.
Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker.
Kok opp over middels varme og rør til kremen tykner, ca. 2 minutter. Avkjøl.
Rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner.
Legg bunnen på et serveringsfat. Bre kremen over og dryss over brente mandler. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
TIPS!
Hvis du ønsker en lysere og stivere krem, kan du piske opp den avkjølte eggekremen i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Del romtemperert smør i terninger og tilsett gradvis mens vispen går. Sett kremen kaldt før du fordeler den utover kakebunnen.
ingredienser
Directions
Smelt sukker med vann i en stor panne til lys gyllen karamell. Ikke rør, men vend litt på pannen. Vend inn mandlene og rør til alle er godt dekket.
Rør inn smør og hell mandlene utover et bakepapir. Spre dem litt fra hverandre og avkjøl helt.
Forvarm ovnen til 160 grader.
Kjør mandlene til nøttebunnen i en kjøkkenmaskin til grovt mel og bland med melis.
Pisk eggehviter stive i en kjøkkenmaskin og vend inn.
Fordel røren i en springform, ca. 24 cm i diameter, og stek i ovnen i 30 minutter. Avkjøl helt.
Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker.
Kok opp over middels varme og rør til kremen tykner, ca. 2 minutter. Avkjøl.
Rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner.
Legg bunnen på et serveringsfat. Bre kremen over og dryss over brente mandler. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
TIPS!
Hvis du ønsker en lysere og stivere krem, kan du piske opp den avkjølte eggekremen i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Del romtemperert smør i terninger og tilsett gradvis mens vispen går. Sett kremen kaldt før du fordeler den utover kakebunnen.