Alle bilder: Manuela Kjeilen / www.passionforbaking.com
Suksessterte er en av de beste norske kakene jeg vet om. Etter å ha laget den mange ganger, fant jeg ut at det denne kaken blir ekstra god når du bruker ganske grovmalte mandler og ikke steker bunnen for lenge. Da blir den skikkelig seig og god.
Når det gjelder eggekremen, synes jeg den blir aller best når du tilsetter ekte vanilje. Når du mikser den, tilsett terninger med kaldt smør. Da blir kremen så luftig og god, og perfekt til å lage roser med.
Mandelbunn – ingredienser
4 stk eggehvite
220 g melis
1 ts vaniljesukker
250 g mandler, grovmalte
Eggekrem – ingredienser
190 g sukker
6 stk eggeplomme
150 ml kremfløte
1 stk vaniljestang, bare frøene
175 g smør, kaldt i terninger
Slik lager du mandelbunn
Stivpisk eggehvitene. Når eggehvitene begynne å skumme, tilsetter du halvparten av melisen litt etter litt.
Når marengsen er klar, tilsett vaniljesukkeret.
Vend inn malte mandler i marengsen, og sikt i den andre halvparten av melisen.
Fyll i en smurt springform på ca 23 cm, og stek på 160 grader i ca 25-30 minutter.
Avkjøl i formen.
Slik lager du eggekrem
Bland eggeplommene, sukker, fløte og vaniljen i en kjele og kok det opp under svak varme. Rør hele tiden slik at det ikke legger seg i bunnen. Kremen skal tykne.
Når kremen er klar, hell kremen i en mikserbolle. Sett mikserbollen i en romslig bolle fylt med kaldt vannbad i ca 20 minutter.
Pisk opp den kalde eggekremen, og tilsett kaldt smør i terninger litt etter litt.
Bre kremen over kaken.
Vil du lage kremroser på toppen? Bruk en sprøytepose med en Wilton #1M tupp, og sprøyt samtidig med at du beveger hånden i en spiral utover.
Du kan også høvle litt mørk sjokolade over kaken.