Tarte tatin

Tarte tatin

Det er ikke uten grunn at denne eplekaka er verdensberømt. Det finnes bare en eplekake er som helt konge. Du har funnet den.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
Kake

Ingredienser

Bunnen

125 g

smør

100 g

sukker

1 stk

egg

150 g

hvetemel

1 ts

salt

Fyllet

3 stk

eple

2 stk

pære

100 g

smør

2.5 dl

sukker

Slik gjør du det:

Bunnen
Bland sammen smør og sukker til en kremete masse. Visp egget lett og bland det inn. Kna inn litt og litt av melet og form deigen til en ball. Bruk nok mel til at deigen blir smidig og fin.
Dekk med folie og legg den i kjøleskapet/fryseren (når deigen er varm er den veldig vanskelig å håndtere).
Fyllet
Om du ikke vil ha skallet på må du skrelle eplene (ikke nødvendig).
Del opp hvert eple i fire. Fjern det innerste (eplehuset). Del hver bit i to igjen (slik at hvert eple nå er i åtte båter).
Del pærene i fire. Fjern steinene.
Smelt smøret i en stekepanne. Ha i sukkeret. La det smelte og få en gyllenbrun farge. Ha i eple- og pærebitene. Vend dem i sukker og smøret og la det steke i ca 10-15 minutter.
Smør en kakeform. Legg eplene og pærene i et pent mønster (gjerne en sirkel som går innover mot midten).
Kjevle ut deigen til en sirkel som er stor nok til å dekke kakeformen. Legg den på toppen. Stek den i ovnen på 210 grader i 8-12 minutter.
Avkjøl. Velv kaken ut på et fat. (Det er lettest å legge kakefatet på kaka og velve det rundt i en rask bevegelse).
Den serveres gjerne som den er - eller med is/krem. Aller helst skal kaken serveres varm (men den smaker godt når den er avkjølt også).

Kanskje disse også frister?