Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Nå er de norske jordbærene på sitt aller beste!
Da skal det ikke mye til for å lage en deilig jordbærkake.
Disse små tartelettene består av mørdeigskaker som fylles med vaniljekrem og friske jordbær.
Kakene smaker nydelig som sommerdessert.
Det går fint å bruke denne oppskriften til å lage en stor tertebunn i stedet for fire mindre tarteletter.
Ingredienser:
Paibunner:
♥ 4 dl hvetemel
♥ 1 dl melis
♥ 200 g smør
♥ 2-3 ss kaldt vann
Fyll:
♥ 5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem
♥ friske jordbær
Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene til tertedeigen i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til deigen samler seg. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Tilsett deretter melis og vann og kna deigen raskt sammen.)
Trykk deigen utover i 4 små, smurte paiformer (tartelettformer). Prikk paibunnene med en gaffel og fest en tynn remse aluminiumsfolie langsmed kanten av formene.
Stek tartelettene ved 200°C i 10 min. Fjern forsiktig aluminiumsfolien og stek kakene i noen minutter til, slik at også kantene får litt farge. Avkjøl.
Sett de kalde tartelettee på tallerkener. Smør vaniljekremen utover bunnen og pynt med jordbær.
Tips:
♥ Tartelettformer fås kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsforretninger. Paien kan også lages som stor terte i stedet for 4 små.
♥ Aluminiumsfolien langsmed kanten av kaken forhindrer at deigen krymper nedover under stekingen av kaken.
♥ Jordbær kan byttes ut med friske bringebær, blåbær, mango, moreller, hermetisk frukt osv… Bruk det du liker best.