Tarteletter med vaniljekrem og jordbær

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

 

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

 

Nå er de norske jordbærene på sitt aller beste!

Da skal det ikke mye til for å lage en deilig jordbærkake.   Smile

Disse små tartelettene består av mørdeigskaker som fylles med vaniljekrem og friske jordbær.

Kakene smaker nydelig som sommerdessert.

Det går fint å bruke denne oppskriften til å lage en stor tertebunn i stedet for fire mindre tarteletter.

Ingredienser:

Paibunner:
4 dl hvetemel
1 dl melis
200 g smør
2-3 ss kaldt vann

Fyll:
5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem
friske jordbær

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene til tertedeigen i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til deigen samler seg. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Tilsett deretter melis og vann og kna deigen raskt sammen.)

Trykk deigen utover i 4 små, smurte paiformer (tartelettformer). Prikk paibunnene med en gaffel og fest en tynn remse aluminiumsfolie langsmed kanten av formene.

Stek tartelettene ved 200°C i 10 min. Fjern forsiktig aluminiumsfolien og stek kakene i noen minutter til, slik at også kantene får litt farge. Avkjøl.

Sett de kalde tartelettee på tallerkener. Smør vaniljekremen utover bunnen og pynt med jordbær.

Tips:

Tartelettformer fås kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsforretninger. Paien kan også lages som stor terte i stedet for 4 små.

Aluminiumsfolien langsmed kanten av kaken forhindrer at deigen krymper nedover under stekingen av kaken.

Jordbær kan byttes ut med friske bringebær, blåbær, mango, moreller, hermetisk frukt osv… Bruk det du liker best.