Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Jeg elsker kombinasjonen sjokolade og jordbær!
Denne terten er superdeilig og har akkurat denne smakskombinasjonen: først en mørk og spennende sjokoladebunn og så luftig jordbærmousse i fyllet.
Setter du denne kaken på bordet blir du garantert populær…
Ingredienser
Sjokoladebunn:
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 2 ss kakao
♥ 0,75 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør
♥ 3 eggeplommer
Jordbærmousse:
♥ 500 g jordbær (se tips)
♥ 2 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 7 pl gelatin
Pynt:
♥ 10 stk friske jordbær
Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene til paideigen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem deigen sammen med hendene. (Har du ikke food processor, kan du først smuldre smøret i det tørre med fingrene og så tilsette eggeplommene til du får en jevn deig.)
Trykk deigen utover bunn og kanter i en lettsmurt, paiform (24 cm i diameter). Prikk den med en gaffel og fest en remse med aluminiumsfolie langsmed kanten av formen (dette forhindrer at deigen krymper nedover i kantene under forstekingen).
Stek paibunnen på rist på nederste rille i ovnen ved 200°C i 12-15 min. Ta forsiktig av aluminiumsfolien. Senk temperaturen på ovnen til 175°C og stek videre i 5-10 min til (slik at også kantene på paibunnen blir stekt). Avkjøl.
Rens jordbærene. Spar noen til pynt og mos resten (bruk for eksempel food processor eller stavmikser). Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Klem ut vannet fra gelatinplatene. Løs opp gelatinen i en liten kjele på svak varme sammen med noen spiseskjeer av jordbærmosen. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Bland med jordbærmosen og gelatinen. Pisk kremfløten og bland i til slutt. Pisk kraftig med stålvisp, slik at massen blir luftig.
Hell jordbærmoussen i paiformen. Sett kjølig i et par timer, slik at moussen stivner. Pynt med friske jordbær.
Tips
♥ Hensikten med å feste aluminiumsfolie langsmed kanten av formen under forstekingen av tertebunnen, er å forhindre at kantene på tertebunnen kryper nedover under stekingen.
♥ Kaken lages helst med friske jordbær, men kan også lages med jordbær som har vært frosne. Dropp da jordbærpynten.
♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
