Tiramisu Recipe, Super Delicious

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.

PicMonkey Collage
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

God dag alle sammen! Håper dere har en fin dag og at solen skinner hos dere.

Under mitt seneste besøk på Yas Island, besøkte jeg en liten og søt italiensk restaurant hvor jeg fikk teste fem forskjellige desserter. Den som tydelig skilte seg ut var denne Tiramisú-desserten. Jeg spurte pent om oppskriften og det fikk jeg av selve Chef Angelo, noe han aldri før hadde villet gi til noen annen. Derfor føler jeg meg heldig som nå får dele denne oppskriften med dere! Den er sinnsykt god, og absolutt en keeper!

Jeg vet mange av dere bruker alkohol i en slik dessert, men det får være opp til dere selv om dere ønsker å legge det til. Uansett skal love deg at den er supergod!

Her kommer oppskriften, av Chef Angelo.

E95A7016
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Tiramisù (recipe from Italian Chef Angelo from Yas Viceroy Hotel in Abu Dhabi)

  • 160 g eggeplomme
  • 60 ml vann
  • 240 g sukker
  • 160 ml pisket kremfløte
  • 500 g Mascarpone
  • 2 vaniljestenger
  • 150 ml espressokaffe
  • 1 pk ladyfinger kjeks eller Vanilla Wafers

Begynn med å knuse en pakke med ladyfingers eller lag mine Vanilla wafers-kjeks og knus dem  i små biter.

Lag 150 ml espressokaffe.

E95A6725
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Hell espresso over kjeksbitene og sett til siden.

E95A6730
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Ha sukker og vann i en kjele og kok opp til det er cirka 112-114 grader.

E95A6738
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Finn frem en ren mikserbolle og hell 160 g eggeplomme (ca. 6 store egg) og tilsett frø fra 2 vaniljestenger.

Miks dette fluffy.

E95A6756
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Når sukkervannet har nådd riktig temperatur, hell det i eggedosisblandingen.

Hell forsiktig i litt om gangen.

E95A6763
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Miks videre til du kan skrive «O» med eggedosisen.

E95A6791
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Ta frem deilig mascarponeost.

E95A6786
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Bland mascarpone med eggedosisen, litt om gangen.

E95A6797
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Tilsett pisket kremfløte og vend den forsiktig inn.

E95A6806
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Jeg bruker små krukker/glass til å ha kaken i.

Fyll 1/3 del med kjeksen som jeg dynket med kaffe, og fyll resten med den deilige kremen. Bruk en spatula/stekespade og lag toppen glatt.

Sett det hele kaldt i minst 1-2 timer for å oppnå best mulig smak.

E95A6826
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Dryss over deilig 100 % kakaopulver.

E95A7005
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Smaken er fantastisk og alle som har fått denne servert har vært storfornøyd!

E95A7021
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com
E95A7015
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Jeg er så glad for at jeg fikk dele den med dere! Håper den faller i smak hos alle dere som vil teste den.

Ønsker dere en fantastisk fin dag videre.

Varme klemmer fra meg til deg.

Nå skal jeg kose meg videre med denne gode desserten, sees snart igjen.

E95A7029
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com